- Kvinner blir misforstått i science fiction-filmer

Charlize Theron mener kvinner burde slå mer.

TENDENS: Skuespillerinne Charlize Theron mener kvinner framstilles feil i science fiction-filmer. Foto: Broadimage / Scanpix
TENDENS: Skuespillerinne Charlize Theron mener kvinner framstilles feil i science fiction-filmer. Foto: Broadimage / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne uka hadde science fiction-filmen «Mad Max: Fury Road» premiere verden over.

Den sørafrikanske skuespillerinna Charlize Theron spiller en av hovedkarakterene i filmen, og innrømmer at det var en helt spesiell årsak til at hun ønsket å gjøre et dypdykk i science fiction-sjangeren som hærføreren Furiosa.

Fornøyd Theron forteller i et intervju i talkshowet «Live! With Kelly and Michael» at hun er svært fornøyd med hvordan de kvinnelige rollefigurene i filmen er representert.

- Jeg synes kvinner har blitt veldig misforstått i science fiction-filmer. Hvorfor må vi se sjangeren hver gang en kvinne står i bakgrunnen med en push up-bh? Hvorfor er det ikke en kvinne som står på lik linje med gutta? spør hun i intervjuet ifølge Contactmusic.com.

Nettopp derfor virker hun også å være særdeles fornøyd med sin karakter i filmen, som er den tøffe, skallede og enarmede Furiosa.

- Hun er en kvinne som er en kvinne, men samtidig er hun en tøff kriger som Max - selv med én arm, sier Theron.

Dagbladets anmelder mente at på tross av at Max (Tom Hardy) har vært midtpunktet i filmens markedsføring, er han både ordknapp og anonym, og i realiteten er det Furiosa som er filmens hovedperson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer