Kvinner helt på høyden

Gjenta suksessen? Langt ifra og hvorfor det? Kvinnene på randen kan mer enn det, de kan nemlig noe som er mye bedre, og det er å lage en ny suksess!

«Gå mann, de e' go!» var meldingen opp og ut fra en bitte liten, bortgjemt kjellerkabaret i Bergen for tre år siden. Og det gjorde man jo, helt mann av huse. Kjersti Berge, Elisabeth Moberg og Marit Voldsæter alias kvinner på randen av hva som helst, er ganske enkelt noe av det beste som er skjedd i norsk underholdning i både kvinner og manns minne.

Råsterke tekster

Nå er de her igjen, i stort format, for dette er show. Lyd og lys er sterkt oppskrudd, men de tåler det, og bruker det for hva det er verd. Uansett rir de uanfektet rett igjennom Las Vegas-ståk, og holder direktekontakten med publikum så salen bølger av latter og glede! Mye av hemmeligheten, for det er dessverre stadig en hemmelighet for mange andre som jukser i Chaplins fag, er råsterke tekster, grundig teaterregi og like påpasselig faglig fantasi i både koreografi og kostymer.

Suberb skreddersøm

Med tekstforfattere på plass som Linn Skåber, Stig Holmås, Tore Nysæther, Are Kalvø pluss kvinnene selv, blir resultatet superb skreddersøm. Det vrimler på scenen av helt vanvittige typer og situasjoner. Etter en knallåpning med machomammaer som cowgirls («E' dokker i støtet?»), dukker Voldsæter fram fra kulissene som scenekunstner med mystisk syndrom og svært aktiv sykemelding, og siden bare stiger temperaturen i salen til det tropiske. Etter Tore Nysæthers versjon av Jon Fosses «Nokon kjem til å somne» hvor umotivert pausekoreografi tar helt overhånd, blir norsk drama garantert aldri mer det samme.

Formidabel parodi

Taxisjåførene er selvfølgelig med, nå klar for bedriftsfotball mot Fretex, popjenter prøver på julas kirkekonserter («DJesus»), duenes patriotiske klagesang over etniske innflygere er skarp og superb, og enda er det mye, mye mer. Ikke minst Voldsæters formidable Kråkevik-parodi «Eg finnast»! Men samtidig slynger det seg smygende, lekende, heftige melodier gjennom kvelden. Alle melodiene som forsvant i støydunken er her igjen, og orkestret er førsteklasses. Det er også Hanne Tømtas regi, Hilde Sol Erdals koreografi og Lise Christensens scenografi. Så gled deg! Mer er det ikke å si.

FORESTILLING SOM SIER SEKS: Marit Voldsæter (t.v.), Kjersti Berge og Elisabeth Moberg, alias kvinner på randen av hva som helst, er ganske enkelt noe av det beste som har skjedd i norsk underholdning, mener vår anmelder.Foto: TOR ERIK MATHISEN
FORESTILLING SOM SIER SEKS: Marit Voldsæter (t.v.), Kjersti Berge og Elisabeth Moberg, alias kvinner på randen av hva som helst, er ganske enkelt noe av det beste som har skjedd i norsk underholdning, mener vår anmelder.Foto: TOR ERIK MATHISEN Vis mer
FORESTILLING SOM SIER SEKS: Marit Voldsæter (t.v.), Kjersti Berge og Elisabeth Moberg, alias kvinner på randen av hva som helst, er ganske enkelt noe av det beste som har skjedd i norsk underholdning, mener vår anmelder.Foto: TOR ERIK MATHISEN