Kvinner i kamp

Overflatisk roman om vennskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helene Uri debuterte i fjor med «Dyp Rød 315», en roman om et sykt kvinnesinn. I årets bok er det vanlige kvinner det skal dreie seg om. Pussig nok mindre troverdig enn fjorårets. «Honningtunger» er ei bok om fire venninner, to vakre og vellykkede og to ikke fullt så vakre og vellykkede. Boka er strukturert rundt deres månedlige jenteklubb gjennom ett års tid.

Dette er vennskapsforhold på sitt verste. Konkurransen er stor om de peneste klærne og de mest avanserte middagsrettene. Kvinnene baktaler hverandre, kritiserer nådeløst eller indirekte. Bedrar hverandre. Manipulerer. Og under lurer barndommen med vonde og farlige minner.

Vel kan jentevennskap være farlige greier, men skildringen i denne boka er svært ensidig. Det finnes få gode punkter, lite kjærlighet mellom kvinnene, noe som jo tross alt pleier å holde det kvinnelige vennskapet oppe.

Lidenskapelig kjærlighet, til tider. Det symbiotiske forholdet mellom de to vakre kvinnene tangerer varm kjærlighet, men glir over i det sykelige. Det er muligens forfatterens hensikt, men videre spennende blir det likevel ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer