Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kvinner i støtet

«Kvinner» er en film om voksne jenter, for voksne jenter - om fem minst-førtiåringers kav med livet og kjærligheten. De er vel verdt kinobilletten.

Ikke for mange slike på kino. Filmen ser på sine objekter med et skeivt, muntert og sårt blikk, der de bakser rundt ikke langt fra randen av nervøst sammenbrudd.

Først og fremst gir fem meget gode skuespillere liv og sjel til personer som ellers kunne blitt rene klisjeer av kvinner i den berømte midtlivskrisen. Carmen Maura, Miou-Miou, Marisa Berenson, Guesch Patti og Marthe Keller presenterer engasjerende, varme portretter mange vil kjenne igjen seg selv eller andre i.

Utgangspunktet er TV-reporteren Lindas arbeid med et program om kvinner på sin egen alder, der hun spør om deres tre største ønsker. Deretter flettes venninnenes forskjellige historier sammen til en mangfoldig vevnad om pene fasader og deres baksider av utilstrekkelighet, redsel og gamle sår.

Mye strev med menn, selvsagt, i en film som veksler mellom pussigheter og alvor. Skal vi tro «Kvinner,» er det ingen grunn til å legge inn årene for tidlig.

Hyggelig, bare det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling