Du leser nå Dagbladet Pluss

- Kvinner kan være like voldelige som menn

Leïla Slimani har solgt en million eksemplarer av romanen om barnepiken som ble dobbeltmorder.

FRANSK VISITT: Hennes Goncourt-prisbelønte «Vuggesang» oversettes til 40 språk. Nå kommer hun til Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.
FRANSK VISITT: Hennes Goncourt-prisbelønte «Vuggesang» oversettes til 40 språk. Nå kommer hun til Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.Vis mer

LEÏLA SLIMANI ER DEN store suksessen i nyere, fransk litteratur. Hennes roman «Vuggesang» er solgt i snart en million eksemplarer. Den er i ferd med å bli oversatt til rundt 40 språk. I fjor fikk hun den franske Goncourt-prisen, som den første forfatteren født i Marokko.

Romanen er ikke akkurat noen typisk chic-lit-inspirert bestselger-historie om moderne kvinner, full av lettlivet humor. De to første setningene lyder slik: «Babyen er død. Det tok bare noen sekunder.» Vi møter barnepiken Louise, som dreper to små barn før hun forsøker å ta livet av seg selv.

- Jeg har ikke noen forklaring på hvordan og hvorfor en slik ting kan skje, sier Leïla Slimani på telefon fra Paris, der hun har bodd de siste 15 åra. Det er rett før hun legger veien til Lillehammer og Norsk Litteraturfestival. – I boka forsøker jeg å belyse situasjonen som leder fram til disse drapene, uten å trekke konklusjoner. Det er ikke litteraturens oppgave å gi denne typen svar.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.