Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kvinner laster ned som aldri før

Rekord i lovlige nedlastinger.

(Dagbladet.no): Kvinnene er ledende i digitalt musikksalg, ifølge BBC.

Avisa viser til en undersøkelse gjennomført i Storbritannia av medieforskningsgruppa Emap, som viser at antall lovlig nedlastede filer er 150 prosent høyrere enn på samme tid i fjor.

Bruker mer tid

Ifølge den eier mer enn 75 prosent av britiske kvinner mellom 16 og 45 en mp3-spiller eller mobiltelefoner som kan spille av mp3-filer.

Ifølge rapporten bruker kvinner lenger tid på å lytte til musikk enn menn, de bruker mer tid på å finne musikk og lytter til flere podcasts.

Nesten 80 prosent av kvinnene i undersøkelsen bruker mer tid på å høre på musikk etter at de fikk mp3-spiller. Det samme gjelder 75 prosent av mennene, skriver BBC.

Åtte av ti kvinner har også gjenoppdaget gamle artister og album, mot 72 prosent av mennene. 72 prosent av kvinnene oppga også at de bruker mer tid på nettet for å lete etter musikk, sju prosent flere kvinner enn menn.

Leser mer musikkmagasiner

SMYKKE: Tre av fire britiske kvinner har mp3-spiller. Har du? Foto: JEANETTE LANDFALD
SMYKKE: Tre av fire britiske kvinner har mp3-spiller. Har du? Foto: JEANETTE LANDFALD Vis mer

Ifølge BBC viser undersøkelsen at kvinner som leser musikkmagasiner, i eksplosiv grad laster ned mer musikk.

Dette faller sammen med at flere kvinner enn menn nå leser metalmagasinet Kerrang.

Samtidig er nesten halvparten av Qs lesere under 30 år kvinner.

- Friheten den nye teknologien gir betyr at kvinner nå trygt laster ned musikk hjemme og utvider sine musikalske horisont hjemme, sier Sophie Watson Smyth, markedsdirektør i Q, ifølge BBC.

- Teknologien har forandret hvordan kvinner tilnærmer seg musikk og stadig flere henvender seg til musikkmagasiner for ekspertise og redaksjonelle valg.

Undersøkelsen ble utført blant 1800 voksne mellom august og september i fjor.

Slakter iTunes

Samtidig slaktes norske iTunes, som i disse dager fyller ett år.

Redaktøren av bransjebladet Faro Journalen, Asbjørn Slettemark, mener ifølge Dagsavisen at iTunes har vært en flopp.

- Norske iTunes leverer ikke varene. De kom lovlig sent inn i et marked som var godt vant med ulovlig nedlasting, og enkelte ulovlige nedlastingssider tilbyr faktisk bedre filkvalitet enn iTunes. Og hvordan kan man egentlig venne folk av med å få noe gratis, spør Sigrid Hvidsten i papirutgaven av Dagbladet i dag.


Hver torsdag sender Dagbladet nyhetsbrevet Kulturavisa, hver mandag kommer Litteraturavisa. Nyhetsbrevene inneholder nyheter fra inn- og utland, og er helt gratis.

Meld deg på:

litteraturavisa kulturavisa
Navn:
E-post:
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling