Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kvinner og klør

«Friends» har giftet seg med «Sex og singelliv».

Les også Fristende fruer av Marie Simonsen.

TV: Velkommen til forstadsgata Wisteria Lane der den amerikanske drømmen om hus, hage, bikkje, bil og pur familielykke tilsynelatende lever.

I første omgang har TV 2 satt opp 24 episoder av «Desperate Housewives», som de har tonet ned i oversettelsen til «Frustrerte fruer».

Guide fra graven

Originaltittelen er nok langt mer korrekt, for bak den smilende fasaden er det ikke småfrustrasjonene som etter hvert bygger seg opp. Her er det harme og desperasjon.

Fortellerstemmen Mary Alice Young møtte vi så vidt i første episode. Hun er en av fem i venninnegjengen som utfører for sine daglige plikter til punkt og prikke, men som skjuler en hemmelighet. Mary Alice begikk selvmord og er derfor fortellerguide fra

graven.

I Wisteria Lane står hennes fire venninner igjen: Susan, Gabrielle, Lynette og Bree.

Sterke drifter

Susan (Teri Hatcher) er enslig mor etter en opprivende skilsmisse. Hun illustrerer barnebøker og er ganske fortvilet over ikke å ha fått orden på kjærlighetslivet.

Gabrielle (Eva Longoria) er en eksmodell som har giftet seg til penger, men som sjølsagt ikke er fornøyd med ektemannen. Derfor sørger hun for å få vannet planten av husets unge gartner.

Lynette (Felicity Huffman) var en særs vellykket forretningskvinne som sluttet og ble heldagsmor for fire unger av typen eventyrlig bortskjemte. Hennes mann er en reisende forretningsmann med sterke drifter.

Bree (Marcia Cross) er valgt ut til å spille prototypen på en amerikansk forstadshusmor, den som kalles den perfekte husmor (hva nå det er).

Bree er en yngre utgave vi tidligere har sett i den britiske serien «Keeping up Appearances» der Patrica Routledge udødeliggjorde Hyacinth Bucket.

Litt Lynch

Serien føyer seg pent inn i rekka av det TV 2 har hatt på menyen de siste åra av innkjøpte amerikanske tv-produksjoner. Husmødrene er blitt en ganske så vellykket hybrid av «Venner for livet» i voksen alder, bosatt i nabohusene til «Sex og singelliv».

Serieskaperne har nok tatt et regiaftenkurs hos David Lynch. Forstadsidyllen er som snytt ut av rammeverket til «Blue Velvet». Der alt ser så fordømt perfekt ut, men det er altså ikke tilfelle.

Ei heller i borettslaget «Frustrerte fruer».

Det er lesset på med ymse intriger i form av utroskap, løgner, fortielse og han-forstår-meg-ikke-problematikk. Dette på ei seng av sjarmerende sitcom-humor. Og tidvis med et ironisk spark til den amerikanske velferdsstaten som vi likevel mener å ha sett gjort på film og fjernsyn tidligere. Både bedre og verre.

Vel. Serien er en suksess i hjemlandet, uten at det behøver å bety mye for Kari som banker Ola før hun leser Magasinet.

Frue-streber blir ekte frue 

I går hadde TV 2-serien «Frustrerte fruer» norgespremiere. Nå blir en av skuespillerne frue på ordentlig.

Nicolette Sheridan (41), som er nominert til Golden Globe for rollen som Edie Britt i «Frustrerte fruer», skal gifte seg med den svenske skuespilleren Niklas Söderblom, melder CNN.

De to forlovet seg i løpet av juleferien, bekrefter Sheridans pressetalskvinne Nancy Ryder.

Sheridan har en gang tidligere vært gift, da med Harry Hamlin, kjent fra «L.A. Law».

I «Frustrerte fruer» spiller hun nyskilte Edie Britt, som ikke er blant de frustrerte fruene, men som åpenbart gjerne vil bli det: Hun legger an på alle menn hun kan.

«Frustrerte fruer», med originaltittel «Desperate Housewives», er den nye store komediesuksessen i USA.

Serien har høye seertall, skaper debatt, og vant søndag en tv-pris for beste nye dramaserie da People\'s Choice Awards delte ut sine priser.

MORSOMT NOK: «Frustrerte fruer» kjører i vante amerikanske tv-spor. Vi har sett det før, den tilsynelatende rosenrøde idyllen bak den perfekte fasaden, som gradvis slår sprekker, store sprekker. Ikke uten rasende ironi og et par høyhælte spark inn i «the way of living».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media