Kvinner på randen rir på latterbølgen

55 000 bergensere har sett Kvinner på Randen. Torsdag hadde de populære kvinnene premiere i Oslo, og nå finnes det ikke en billett å oppdrive til showet før i 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noe skjedde i Bergen i februar 1996. Mens hutrende mennesker hastet over en vinterblek Torgalmenning steg merkelige lyder opp fra en kjeller i nærheten. Dagbladets teaterkritiker Annette Mürer var i Bergen for å anmelde en forestilling på Den Nationale Scene da ryktene om noen grådig morsomme damer nådde henne. Hun våget seg ned i kjelleren og kom opp igjen et par timer senere, med gulblå klypemerker på armene etter hylende medpublikummere og yatzy i blikket. Kvinner på randen var i ferd med å bli nasjonale.

Trehodet troll

Fem år senere har trioen 450 show bak seg, 200.000 mennesker har kjøpt billetter for over 50 millioner kroner. De har vunnet Gullruten for beste underholdningsprogram på TV, fått komiprisen for beste ensemble og håvet inn seksere hver eneste gang de har kommet med noe nytt. 55000 bergensere, det tilsvarer hver fjerde av byens innbyggere, har sett «Kvinner på randen...rir igjen», det siste showet til Elisabeth Moberg, Marit Voldsæter og Kjersti Berge siden premieren 15. februar. Torsdag landet showet i Oslo. 40.000 billetter er allerede solgt, ledige billetter fins ikke å oppdrive før til februar neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer