Kvinner på randen

Ujevn novellesamling om kvinner og forhold på bristepunktet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Siv Kristin Rotevatns novellesamling begynner klisjétungt og avsluttes sterkt. Spennet er stort mellom de svakeste og de beste novellene i «Strømdykk». I de ni novellene møter vi ensomme, foraktfulle, fortvilte og vankelmodige kvinner. Ofte strever de med likegyldighet og distanse i forhold til sine nærmeste. Flere sliter med å formulere ordene som kunne brakt dem ut av situasjonen de befinner seg i. Andre kjenner lettelsen det er å få sagt noe avgjørende, enten det er til en søster, en partner eller simpelthen til en irriterende kollega.

Intime forhold

Flere av novellene handler om kjærlighetsforhold, svik og avmakt. Men vi møter også en kjærlighetshungrig middelaldrende kvinne på ferietur alene i Hellas, og tre søstre som skal rydde opp etter farens død. I tittelnovellen skildres et par på båttur. Trettheten i forholdet er påtakelig. Rotevatn griper godt den anspente stemningen mellom dem. Det handler om å bryte ut av vanen før forakten ødelegger stumpene som er igjen. En av novellene som skiller seg ut er «Vakt». Her møter vi en heller hatsk vakt på Nasjonalgalleriet. For en gangs skyld tar hun bladet fra munnen og sier det hun mener. Hensynsfulle formuleringer blir sjelden resultatet av opphopet sinne, smerte og ergrelse. Dette er en av de mest interessante novellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer