Kvinner på topp i amerikansk pop

NEW YORK (Dagbladet): Shania Twain topper lista over nominerte til American Music Award, mens mannlige artister ser ut til å være utryddelsestruet.

Det er kvinner som dominerer de fleste nominasjonene, slik både American Music Award og Grammy-utdelingene har vist de siste årene. I tillegg til Twain er det Britney Spears, Whitney Houston, Lauryn Hill, Jennifer Lopez og Dixie Chicks som er blant de heteste navnene. Shania Twain topper lista for andre gang. Twain, Spears og Houston er alle nominert til tre priser hver. Ti artister har to nominasjoner hver, mens 28 har én nominasjon.

American Music Award blir delt ut i januar, og prisene er basert på salgstall og radiospilling. Juryen består av 20 000 amerikanske musikk-kjøpere som tradisjonelt liker musikk midt på treet.

Blant de få mannlige artistene som er nominert, er Backstreet Boys, Garth Brooks, George Strait, Kid Rock, Santana og Ricky Martin. Alle er nominert til to priser.

Twain, Spears og Houston er alle nominert til pop/rock-prisen. Twain er i tillegg nominert til beste kvinnelige countrysanger, samt favorittartist. Spears er blant annet på lista over nykommere etter å ha solgt sju millioner av «Baby One More Time». Houston står på lista over favorittartister og R&B-artister.