Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kvinner rulet VM-studio - og ble mest lest på db.no

Her er Dagbladets topp 10-saker i 2014.

FANGET VÅR INTERESSE: Disse fire bildene representerer fire av de mest leste sakene på db.no i 2014. Fotokollasj: Dagbladet
FANGET VÅR INTERESSE: Disse fire bildene representerer fire av de mest leste sakene på db.no i 2014. Fotokollasj: Dagbladet Vis mer

1. Fotball-VM og kvinner Fotball er en guttegreie, eller...? Denne saken ble ikke bare Dagbladets meste leste i år, men bildet vekket også internasjonal oppmerksomhet:

Tre kvinner og bare én mann kommenterer fotball-VM på Norges største tv-kanal.

Les saken her.

- Saken var godt timet - traff veldig godt første dagen, torsdag 19. juni, men levde godt også de to neste dagene, sier leder i kompetanse og innsiktavdelingen i Dagbladet, Yngvild Nesheim.

- En aktuell sak med et samfunnsengasjerende tema, og med positiv vinkling fra utlandet. I tillegg ble saken delt på Twitter og hadde 10 000 delinger på Facebook.

- Det er på mange måter en sak som har alt. Den er publisert midt i VM, mens fotballfolket sluker godt stoff om mesterskapet. Samtidig treffer den langt bredere, siden vi her toucher inn på likestilling, mediepolitikk og kjente personer, sier vaktsjef Stian Haralsden og fortsetter:

- Det var åpenbart at denne saken pirret leserne, de ville lese om det uvanlige bildet fra en fotballsending. Et bilde som seinere vekket oppsikt også andre steder i Europa.

- Det eneste saken manglet var konflikt. Heldigvis, for det ville tatt seg ut om noen gikk ut og kritiserte kvinneandelen i den studiosendingen.

2. Du kødder ikke med Karate-Jan Tre tenåringer med balltre forsøkte å rane svenske Jan Eriksson (69) da han skulle ut og spise i Östersund. Det de ikke visste var at Eriksson har svart belte i karate og ikke er redd for å bruke det.

Les saken og se video her.

3. Sex-leketøy stoppet SAS-fly Tenk hvor og hvordan du pakker sexleketøy når du er ute og reiser. Det er pinlig for deg og irriterende for medpassasjerer når flyet blir forhindret av at «morosakene for underlivet» slår seg på i sikkerhetskontrollen. «Desarmering og uskadeliggjøring» av sexkrydderet anbefales. Slik gikk det da Amanda ble stoppet på Arlanda:

Les saken og se video her.

4. Se opp for Nav, arbeidsgivere -  og hva du legger ut av bilder på nettet Anette Giphardt (32) fikk sjokk da Nav kontaktet henne. De hadde fått et brev fra arbeidsgiveren, Hæhre Entreprenør, som hadde sendt en rekke Instagram-bilder hun hadde publisert på sin personlige profil.

De mente bildene viste «en aktiv dame som er i sterk kontrast til sykdomsbilde gitt til arbeidsgiver». Kort tid etter mottok Giphardt en oppsigelse.

Les saken her.

5. Far banket opp voldteksmann En 35 år gammel pappa fra USA tok en voldtekstmann på fersk gjerning mens han seksuelt misbrukte sønnen på elleve år. Voldtekstmannen, som også var familiens barnevakt, ble grundig banket (se bildene) - og faren slapp tiltale. Politet mente at slik handler en ordentlig far.

Les saken her.

6. Rørt hele Sverige - og Norge Historien om hvordan Texas (4) med Downs syndrom ble tatt imot på IKEA varmet moderfolket - og gledet oss.

Les historien og se video her.

7. Holdningskampanje som treffer Fart dreper, men det er ikke lett å nå fram med budskap om å dempe hastigheten. Men en kampanjevideo fra New Zealand gikk verden rundt - og ble en hit på db.no.

Les og se video her.

8. Trakassering og diskriminering FNs rapport fra i fjor viser at 99,3 prosent av Egypts kvinner har opplevd seksuell trakassering og diskriminering. Av 22 arabiske land viste undersøkelsen at det er best å være kvinne på øygruppen Komorene - og verst i Egypt.

Les historien og se video her.

9. Å bli invitert til sin egen begravelse Go For Zero er en organisasjon i Frankrike, Belgia og Nederland som jobber for å få sjåfører til å senke farten i trafikken. I år lanserte den en kampanjevideo «What if you were invited to your own funeral». Den fikk folk til å reagere.

Les og se video her.

10. Tvillingskjebne De ble født på samme dag, og døde på samme dag. En sterk historie fra Magasinet.

Les historien her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media