Kvinner vil ha Mel

Publikum ville ha Mel Gibson denne helgen. Hans nye film «What Women Want» åpnet med rekord. Les siste nytt fra filmens verden.

Mel Gibson lytter til kvinner, og USA strømmet til kinoene for å se resultatet. «What Women Want» spilte inn 34,4 millioner dollar i helgen. Det er tidenes beste desemberpremiere, skriver Variety.

I «What Women Want» spiller mel Gibson en typisk mannsgris. Han forstår seg enkelt og greit ikke på kvinner. Etter en ulykke får han en unik evne til å høre alt kvinner tenker (kanskje er det snarere en forbannelse?), noe som gjør ham intuitiv og forståelsesfull overfor det andre kjønn.

Mel Gibson får høre hva som foregår inne i hodet på Helen Hunt, Marisa Tomei, Bette Midler og Lauren Holly.

Et konsept som tydeligvis har falt i smak hos publikum denne førjulshelgen. «What Women Want» får premiere her til lands i januar 2001.

CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON er den første fremmedspråklige filmen som er blitt tildelt prisen for beste film av Kritikerforeningen i Los Angeles. Filmen er regissert av Ang Lee. Midt i martial arts-festen, som motvirker alt som heter tyngdekraft, finner vi superstjernene Chow Yun-Fat og Michelle Yeoh.

JULIA ROBERTS og Michael Douglas fikk priser for beste skuespillerprestasjon for henholdsvis «Erin Brockovich» og «Wonder Boys». Birolle-prisene gikk til Willem Dafoe, for «Shadow of the Vampire» og Frances McDormand for sine roller i «Almost Famous» og «Wonder Boys».

PATRICK STEWART går fra å være kaptein på Starship Enterprise til «Jimmy Neutron: Boy Genius». Stewart skal sammen med Martin Short låne bort stemmen sin til tegnefilmen om en liten gutt som bekjemper onde krefter sammen med sin lille robot-hund. Filmen skal ha premiere neste jul.

IZABELLA SCORUPCO er snart aktuell med fjellklatrerdramaet «Vertical Limits» her i Norge. Hun starter nå innspillingen av en ny film, «Reign of Fire», hvor hun sammen med Matthew McConaughey og Christian Bale skal slåss mot ildsprutende drager. Innspillingen starter i februar.

CONNIE NIELSEN fra «Gladiator» går fra blodbad til poesi i filmen «Loving the Goddess». Livet til dikteren Robert Graves er inspirasjonskilde for filmen som tar for seg hans kamp mot minnene fra første verdenskrig. På tross av at han er gift og har fire barn, kan han bare finne fred hos sin elskerinne, en amerikansk poet spilt av Nielsen. Filmen får premiere i løpet av sommeren 2001.

TOM HANKS benekter at hans neste karriereplan er som politiker. Ryktene begynte å svirre etter at han var med på en reklamekampanje om å få finansiert en minnepark til ofre for den andre verdenskrig.

- Jeg vil ikke bo i et land som ville valgt meg som politisk leder, sier Tom Hanks om den saken

LISA KUDROW er klar for et hundeliv. Hun skal spille en kvinne som får et sammenbrudd og som tror hun er blitt hund i den romantisk komedien «Bark». Vincent D'Onfrio skal også spille, og filmen skal regisseres av nykommeren Kasia Adamik.

ANNE HECHE solgte ikke narkotika til meg, sier Robert Downey Jr., og fritar henne for all skyld for at han igjen havnet i fengsel. Downey Jr. skryter av menneskene på «Ally Mc Beal»-settet og sier at han setter pris på all den støtte og varme han har fått fra dem.

SAM RAIMI avslører til Sci/Fi.com at skuespillerne til «Edderkopp»-filmen er så godt som klare. Vi får se veteranen Cliff Robertson som onkel Ben og Rosemary Harris som tante May. I tillegg kan han avsløre at også kultskuespilleren Bruce Campbell, udødeliggjort gjennom tre «Evil Dead»-filmer, også dukker opp i en rolle.

Raimi avslører også at manuset har vært gjenstand for en rekke omskrivninger. Han er fortsatt ikke helt fornøyd med det.

- Det er et bra manus nå, men vi må gjøre det bedre enn bra, sier Sam Raimi

MEL GIBSON vet akkurat hva Helen Hunt vil ha.