Kvinneseier på Kortfilmfestival

Kvinner er de sterkeste i dokufilmbransjen.

I JURYEN: Margreth Olin satt i juryen på Kortfilmfestivalen, og ga flust med priser til kvinnelige filmskapere. Foto: Steinar Buholm
I JURYEN: Margreth Olin satt i juryen på Kortfilmfestivalen, og ga flust med priser til kvinnelige filmskapere. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I disse dager er det mye snakk om at framtredende kvinnelige filmskapere glimrer i sitt fravær. Men kvinneandelen i dokumentarbransjen er, i motsetning til spillefilmbransjen, sterk.

- Når man snakker om kvinner i filmbransjen, er det viktig å se på bransjen som en helhet, ikke bare spillefilmer, sier filmskaper Margreth Olin, som fastslår det som et faktum at kvinneandelen er høyere i dokumentarbransjen.

Vant fem priserBlant prisvinnerne under Kortfilmfestivalen, var det en overvekt av kvinnelige filmskapere. Produsent Kristine Ann Skaret vant fem priser for tre av sine filmer under Kortfilmfestivalen i Grimstad, som ble avsluttet i går.

- Tre av de fire filmene vi fikk vist på festivalen har kvinnelige regissører. Med flere kvinnelige produsenter, blir det også flere kvinnelige regissører. Alt tyder på at det er vanskeligere for kvinner å komme inn i fiksjonsfilmbransjen enn i dokumentarbransjen, sier Skaret, som jobber for Medieoperatørene.

Hennes film «Kontroll», i regi av «Jenter»-regissør Hanne Myren, vant Terje Vigen-prisen. «Human», i regi av Thomas Østby, vant Gullstolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer