Kvinnetroika skal redde Dagsavisen

Det er kvinner som skal snu den negative opplagstrenden i Dagsavisen. Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd har hentet sine nye toppledere fra VG og NRK.

NRKs filmjournalist Brita Møystad Engseth blir ny kulturredaktør, mens VGs Rikke Bjurstrøm blir nyhetsredaktør. Hilde Haugsgjerd (48) satser på kvinner i sin lederkabal.

- Jeg ville gjerne ha jenter, men vurderte søkerne ut fra faglige kriterier. Det har vært gøy å oppdage at Dagsavisen er en attraktiv arbeidsplass, til tross for at vi har vært gjennom en tung tid, sier Haugsgjerd.

Færre ressurser

- Som nyhetsredaktør ønsket jeg meg et allsidig og engasjert nyhetsmenneske som har Dagsavisens røtter i seg, samtidig som hun kan moderne avisfag og avismaking. Jeg ble veldig glad da jeg oppdaget at Rikke fantes, sier Haugsgjerd.

Rikke Bjurstrøm (44) går fra jobben som leder for VGs avdeling for forbruker- og forskningsjournalistikk til Dagsavisen:

- Jeg gleder meg vanvittig til å ta fatt. Det blir en kjempeutfordring å lage god journalistikk i en avis med færre ressurser enn Dagbladet og VG, som jeg har erfaring fra. Og så har jeg hørt mye pent om miljøet i Dagsavisen.

Drømmejobben

Brita Møystad Engseth (34) er ikke mindre tent på oppgaven som leder for de sammenslåtte avdelingene kultur og feature.

- Det begynner å gå opp for meg at dette er drømmejobben. Jeg er helt svimmel, sier Engseth.

- Brita har et sterkt og bredt kulturelt engasjement, det er ikke bare film hun har greie på. Hun er profesjonell og har god medieerfaring, sier Haugsgjerd om sin nye kulturredaktør.

- Jeg forventer meg mye glamour, fastslår Engseth.

PÅ TOPP I DAGSAVISEN: Rikke Bjurstrøm, Hilde Haugsgjerd (i midten) og Brita Møystad Engseth skal kapre nye lesere til Dagsavisen.Foto: OLE C.H. THOMASSEN