Kvinnetroika skal redde Dagsavisen

Det er kvinner som skal snu den negative opplagstrenden i Dagsavisen. Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd har hentet sine nye toppledere fra VG og NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NRKs filmjournalist Brita Møystad Engseth blir ny kulturredaktør, mens VGs Rikke Bjurstrøm blir nyhetsredaktør. Hilde Haugsgjerd (48) satser på kvinner i sin lederkabal.

- Jeg ville gjerne ha jenter, men vurderte søkerne ut fra faglige kriterier. Det har vært gøy å oppdage at Dagsavisen er en attraktiv arbeidsplass, til tross for at vi har vært gjennom en tung tid, sier Haugsgjerd.

Færre ressurser

- Som nyhetsredaktør ønsket jeg meg et allsidig og engasjert nyhetsmenneske som har Dagsavisens røtter i seg, samtidig som hun kan moderne avisfag og avismaking. Jeg ble veldig glad da jeg oppdaget at Rikke fantes, sier Haugsgjerd.

Rikke Bjurstrøm (44) går fra jobben som leder for VGs avdeling for forbruker- og forskningsjournalistikk til Dagsavisen:

- Jeg gleder meg vanvittig til å ta fatt. Det blir en kjempeutfordring å lage god journalistikk i en avis med færre ressurser enn Dagbladet og VG, som jeg har erfaring fra. Og så har jeg hørt mye pent om miljøet i Dagsavisen.

Drømmejobben

Brita Møystad Engseth (34) er ikke mindre tent på oppgaven som leder for de sammenslåtte avdelingene kultur og feature.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer