AVSLUTTER OL: Norske Kygo skal være en del av avsluttningseremonien til OL. Bildet er fra i fjor. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
AVSLUTTER OL: Norske Kygo skal være en del av avsluttningseremonien til OL. Bildet er fra i fjor. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Kygo avslutter OL

- Den største opptredenen i min karriere. 

Det melder Kyrre Gørvell-Dahll (24), best kjent under artistnavnet «Kygo», på sin Instagram-profil.

- Jeg har vært så heldig at jeg har fått spille på mange utrolige steder, men jeg må si at dette blir den største opptredenen i karrieren min. Det gleder meg at jeg nå kan offentliggjøre at jeg vil spille under avslutningsseremonien under de olympiske leker! Sjekk det ut på søndag, skriver han.

Dagbladet har vært i kontakt med Gørvell-Dahlls stefar og pressekontakt, Jan Bjordal. Han sier at han ikke vil kommentere noe utover det som allerede er lagt ut i sosiale medier, men bekrefter nyheten.

Kygos manager, Myles Shear, har også lagt ut en gratulasjon til Kygo på bildedelingstjenesten Instagram.

- I dag kommer vi med den største kunngjøringen i Kygos karriere. Vi har jobbet med dette en strund og gleder oss veldig over å endelig kunne offentliggjøre det! Gratulerer med å opptreden under avslutningsseremonien under OL, Kyrre!, skriver han.

- Kan slå seg på brystet

Musikkekspert og kulturredaktør i Dagbladet, Sigrid Hvidsten, mener Kygo er en perfekt artist for en slik arena.

- Kygo driver med EDM som passer seg på et sånt stadion. Han får muligheten til å få musikken sin enda lenger ut i verden. Han kan slå seg fornøyd på brystet nå, sier Hvidsten.

Hun mener at bergenseren er en internasjonal artist, og at et internasjonalt arrangement som OL kler ham godt.

- Musikken er tropisk, og dette er i Brazil. Dette er perfekt for Kygo, forklarer hun.

Internasjonal suksess

Den 24-årige bergenseren opplever for tida en internasjonal suksess som ikke er mange forunt. Hans nye album «Cloud Nine» har klatret høyere på den amerikanske Billboard 200 enn a-ha gjorde i sin storhetstid, og folk over hele verden har latt seg forføre av Kygos tropiskinspirerte, elektroniske musikk.

I juni ble den unge artisten tildelt «Eksportprisen 2015» av kulturminister Linda Hofstad Helleland. Prisen er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway og skal hedre aktører som fremmer norsk musikkeksport.

Dagbladet oppdaterer saken.