NORGES NYE STJERNE: Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, er en av verdens mest ettertrakede EDM-artister. Foto: Getty Images
NORGES NYE STJERNE: Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, er en av verdens mest ettertrakede EDM-artister. Foto: Getty ImagesVis mer

Kygo med norsk streamingrekord

Flest Spotify-avspillinger på én dag.

(Dagbladet): Kyrre Gørvell-Dahll (23), bedre kjent som Kygo, er Norges desidert mest populære artist om dagen.

Nylig rundet debutsingelen hans «Firestone» 100 millioner streams på Spotify, og da han sist uke ga ut oppfølgeren «Stole The Show» satte han en ny norsk streamingrekord i antall avspillinger på én dag.

- Vi har fulgt Kygos spennende utvikling på Spotify, og har sett hvordan han på kort tid har blitt en av de mest omtalte norske artistene på verdensbasis akkurat nå. På fredag slo han rekorden for flest streams på én dag i Norge med 230.000 avspillinger av «Stole the Show», sier PR-manager Malin Cumzelius i Spotify til Dagbladet.

Den forrige norgesrekorden tilhørte Ellie Gouldings «50 Shades of Grey»-hymne «Love Me Like You Do».

- Helt vilt! Kygo selv er i Miami for å spille på den digre EDM-festivalen Ultra Music Festival på søndag.

- Dette er jo helt vilt! Jeg er veldig fornøyd med «Stole the Show» og det er utrolig gøy å få så god respons på den, sier han i en kommentar via e-post.

Kygo har nå to låter inne på Spotifys Topp 15-liste på verdensbasis, noe Cumzelius betegner som «makaløst».

23-åringen fra Fana utenfor Bergen regnes som en av verdens fremste EDM-artister og arvtaker til tronen hans store idol Avicii har ruget på de siste fem åra. 

Tidligere i år underskrev Kygo en global avtale med Sony International og Ultra Records, som ifølge musikkbransjebladet Billboard var en av fjorårets største platekontrakter.

I det samme intervjuet med Billboard bekreftet Ultra Records-sjef Patrick Moxley at Kygo i tillegg har med en låt på den kommende «Entourage»-filmen.

Filmmusikk TV-serien «Entourage» gikk fram til 2011 og fulgte den fiktive filmstjerna Vincent Chase og kompisene hans i Los Angeles på sin evinnelige jakt etter penger og damer - ikke nødvendigvis i den rekkefølgen. Og til sommeren er altså den populære gjengen tilbake igjen for å sette et endelig punktum i form av en spillefilm. 

- De kom og viste den for meg, og filmen var veldig bra. Det gleder jeg meg til å få bli en del av, sa Kygo til Dagbladet i fjor.

Storfilmen «The Hunger Games» fikk imidlertid nei.

- Da jeg fikk forespørselen sto jeg foran både en turné og arbeidet med å begynne å produsere eget materiale. Tidspunktet var ikke riktig, for istedet for å lage en låt spesielt for dem, ville jeg fokusere på å lage materiale for meg selv, sa Kygo.

En annen som har lagt merke til den unge bergenseren, er Chris Martin fra Coldplay. I fjor vår fikk Kygo i oppdrag å lage en offisiell remiks av Coldplays «Midnight», i eksklusivt kompaniskap med storheter som Giorgio Moroder og Tiësto.