Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kygo setter ny norsk rekord

I årets Gramo-statistikk vipper Kygo Rihanna ned fra tronen.


Oslo, 20150603: Kygo også Kyrre Gørvell-Dahll motot exportprisen i Oslo i dag
 . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Oslo, 20150603: Kygo også Kyrre Gørvell-Dahll motot exportprisen i Oslo i dag . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Kygo knuser alle rekorder og er den mest spilte artisten i Norge i 2015. Det viser Gramo-statistikken for fjoråret.

Den populære DJ-en fra Bergen har tatt både inn- og utland med storm, og i 2015 slo han alle strømmerekorder for flest avspillinger på én dag.

Det er Gramo-statistikken for 2015 som nå er offentliggjort, og som viser at Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, igjen setter rekorder i musikk-Norge.

- Kygo lager musikk som passer for veldig mange i alle aldre i store deler av verden, sier Rita Mamelund, kommunikasjonssjef i Gramo til Dagbladet.

Blir historisk

Kygo er den artisten som ble spilt mest i 2015, både som hovedartist og som utøver. I tillegg er låta «Firestone» den mest spilte norske låta i løpet av et år noensinne.

- Det er ingen artist i vår historie som topper så mange av statistikkene på en gang, som det Kygo gjør nå. Rihanna har toppet lista over mest spilte hovedartist i flere år, men nå vipper Kygo henne ned fra tronen, sier Mamelund, fortsetter:

- Det er andre gang i Gramo-statistikkens historie at en norsk artist er på topp. Sist gang var A-ha i 2009.

Mamelund mener det er spesielt at Kygo også topper lista over mest spilte utøvere.

- Her er det ofte studiomusikere som har vært med på mange innspillinger som ligger øverst, sier hun.

På verdenskartet

Hvert år registrerer Gramo flere millioner minutter med musikk. Dette arbeidet legges så frem i den årlige Gramo-statistikken, med topplister over blant annet mest spilte låter, hovedartister og utøvere.

Dette viser blant annet at Kygos låt «Firestone» er spilt totalt 212 timer, 58 minutter og 55 sekunder i fjor. Og er nummer tre på totallista, bare slått av «Take Me To Church» med Hozier og «Love Me Like You Do» av Ellie Goulding.

- Aldri har en norsk artist dominert slik som Kygo gjør nå. Det er nettopp slike kometer som er med på å sette musikk-Norge på verdenskartet. Jeg vil si de er inspirerende for hele bransjen. Kygo er nok et forbilde for mange, sier Mamelund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media