Kygo til Nobelkonserten - starter ny tradisjon

Spiller i fakkeltoget.

GJØR NOBEL: Kygo er klar for årets fredspriskonsert. Her fotografert i New York. Foto: NTB SCANPIX
GJØR NOBEL: Kygo er klar for årets fredspriskonsert. Her fotografert i New York. Foto: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Tidligere er det gjort kjent at A-ha og Aurora Aksnes skal opptre under årets fredspriskonsert den 11. desember. Nå offentliggjør Nobelinstituttet at den norske EDM-stjerna Kygo også er klar for konserten.

Den 24 år gamle bergenseren med fødenavnet Kyrre Gørvell-Dahll slo gjennom internasjonalt ved å legge ut låter på Youtube og Soundcloud i fjor og har bemerket seg med remikser for Ed Sheeran, Coldplay og nettopp A-ha, såvel som med sine egne låter.

Spiller for fakkeltog Han har headlinet den norske Findings-festivalen i Oslo og Lollapollooza i USA, har platekontrakt med Sony og regnes som en av verdens fremste innen elektronikasjangeren.

I tillegg til å spille på selve fredspriskonserten skal Kygo også delta i det tradisjonsrike fakkeltoget utenfor Grand hotel dagen før. Han vil da framføre en akustisk versjon av hitsingelen «Firestone».

«Det er første gang et slikt musikalsk bidrag blir en del av denne hyllesten utenfor Grand Hotel Oslo. Kygos opptreden kan dermed skape en ny tradisjon», skriver Nobelinstuituttet i sin pressemelding.

Stolt Etter mange år i Oslo Sepktrum går årets Nobelkonsert av stabelen i Telenor arena på Fornebu, der den får den amerikanske talkshowlegenden Jay Leno som vert.

Arrangørene har tidligere varslet at man ved flyttingen til Fornebu vil satse på færre, men mer kjente stjerner, men det er ikke klart om bookingen av Kygo kompletterer programmet.

Prisen på de billigste billettene er dessuten skrudd ned i et forsøk på å nå flere familier.

Konserten er en hyllest til årets vinnere - den tunisiske kvartetten for nasjonal dialog.

- Jeg er stolt over å spille på Fredspriskonserten. Det blir ikke mindre gjevt når jeg ser hvilke andre artister som allerede er bekreftet klare for konserten, er Kygos egen kommentar ifølge Nobelinstituttets pressemelding.