PÅ TOPP: Kygo er et hett navn verden over. Nå topper norske Kyrre Gørvell-Dahll NRJ hot 30-lista med «Firestone». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PÅ TOPP: Kygo er et hett navn verden over. Nå topper norske Kyrre Gørvell-Dahll NRJ hot 30-lista med «Firestone». Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Kygo topper hitliste som første nordmann noensinne

Nummer én på NRJ hot 30.

(Dagbladet): Hitlista «Euro Hot 30» samler de låtene som er mest spilt blant NRJs over 400 radiostasjoner i 15 land i hele verden.

Denne uken er det, for første gang i historien, en norsk artist som troner helt på toppen, skriver NRJ på sine nettsider.

Kyrre Gørvell-Dahll (24) topper lista med «Firestone», og danker dermed ut internasjonale stjerner som Bruno Mars, David Guetta, Rihanna og Kanye West.

Imponert Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway, har jobbet i norsk musikkbransje i en årrekke. Hun mener Gørvell-Dahll har vært flink til å utnytte mulighetene han har fått underveis, og er imponert over det han har oppnådd på kort tid.

- Det er inspirerende for andre norske artister, men også for bransjen, sier hun, og fortsetter:

- Vi ser nå en økende etterspørsel etter norske artister internasjonalt. Listeplasseringen bekrefter den etterspørselen og interessen.

Bredere sjanger Synnes Finnskog mener også at plasseringen viser at elektronika og EDM-sjangeren er mye bredere enn tidligere.

- Kanskje er det den nye popmusikken. Elektronika er ikke et nysjeprodukt lenger, det er kommersielt. Dette er de nye popstjernene, sier hun.

Om få dager, 20. mars, kan Kygo stikke av med prisen for «årets nykommer» under musikkutdelinga mtvU Woodie Awards. I begynnelsen av januar ble det kjent at bergenseren er booka til den kjendistunge California-festivalen Coachella i sommer.