Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kykeli Kylie

Kylie ble kåret til dama over alle damer i 1989. Nå er det krig, 80-tallsmimring og usikkerhet. De som var jappeunger da, er voksne nå, og de vil ha noe ufarlig i miltbranntider som dette. Kanskje nettopp derfor er Kylie Minogue på topp igjen, skriver Tom Stalsberg, Dagbladets korrespondent i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1968 og alt det der.

Studentene stormet gatelangs i Paris for å skremme vannet av borgerskapet, Manchester United ble europamestere i fotball, Ari Behn var ikke født, Vietnamkrigen herjet, Sovjet invaderte Tsjekkoslovakia, Osama bin Laden var guttunge, Kjell Magne Bondevik trodde på Gud, og i Australia ble et lite jentebarn født: Kylie Minogue. Historiebøkene blir ikke komplette uten frøken Minogue.

Salgsvaren Kylie: Hvem? Kylie vel. Hun som har vært babe siden hun 17 år gammel fikk rollen som Charlene Ramsey i såpeserien «Neighbours», og som deretter ble stor «down under» med en nyutgivelse av klassikeren «The Locomotion» og seinere «I Should Be So Lucky» «over there». En salgsvare var skapt.

Kjendishimmelen visste det ikke da, men de fikk en ny stjerne inn i systemet, og den dag i dag har denne stjerna fortsatt bare ett navn, Kylie.

Småjentene i Storbritannia, der hun har bodd de siste ti åra, hadde lenge puttet Kylie i minneboka. Nye jentebarn vokser opp, og nå er Kylie tilbake - og i disse dager gråtes det og ropes «Kylie», igjen. Hvorfor?

Akkurat passe: Jentene vil ha et forbilde som er akkurat passe sexy, akkurat passe ufarlig, akkurat passe uoppnåelig, akkurat passe Kylie. De vil være Kylie... Kykeli Kylie.

Nå er Kylie 33 år gammel, men fortsatt på topp. Pop of the World, med det som teller innenfor bransjen som teller penger, Kylie er nummer 1, number one.

Hurra for Kylie. Hun er tilbake på hitlistene. Med albumet «Fever» og singelhiten «Can't Get You Out of My Head». Og tilbake som skuespiller, med en liten rolle i filmen «Moulin Rouge». Den med Nicole Kidman i korsett. Ikke et vondt ord om Kylie. Hun har levd et liv blant annet sammen med han fra bandet INXS, Michael Hutchence. Vokalisten som ble funnet hengende på et hotellrom. Forholdet til Kylie var for lengst over da hans død inntraff, Hutchence var kjæreste med Paula Yates. Sistnevnte er også død, men Kylie lever.

Verden trenger Kylie: The Sunday Times mener verden trenger en sexy Kylie akkurat nå, med det som pågår rundt oss, fordi Kylie representerer det som for eksempel en bin Laden hater med den vestlige verden: luksus, overflod og overflatiskhet.

De trekker også opp kvinnelige artister som hadde samme appell som Kylie, men som ikke fikset det: Marilyn Monroe, Edith Piaf, Judy Garland, Janis Joplin etc.

Vel.

The Sunday Times are not a-changing, er det fristende å skrive, men da får vi vel Dylans sekt på nakken.

Madonna derimot er en fan av Kylie. Noe hun da også spøkefullt viste med å introdusere en glitter-T-skjorte der navnet Kylie frontet. Kylie ble smigret, og opptrådte med Madonnas navn på sin T-skjorte. Etter det har denne typen T-skjorter blitt mote for folk flest, som ikke fatter at denne moten for lengst er litt Kylie.

Cave ga blaffen: Forståsegpåere innenfor faget populærmusikk har lenge ment at Kylie var passé. Spesielt etter at hun prøvde å være ironisk, og ta avstand fra sin popfortid, ved å resitere sin egen poplåt «I Should Be So Lucky» under poesi-OL i Royal Albert Hall i 1996. Ved hennes side da sto en landsmann, mørkets rockfyrste, Nick Cave.

Han likte det han hørte, og Cave og Kylie ga blaffen i kredibiliteten. Bra. De to sang sammen om morderiske ballader, det ble en liten hit.

Fint for dem begge, verre for svartkledde rockjournalister.

For britiske tabloidaviser er det også fjongt at Kylie eksisterer. I det siste er det nesten ikke en dag uten en eller flere sider viet henne fra «down under». Kylie med blonder, Kylie med krøller, Kylie uten klær og Kylie med solliv.

Übercool og kald: Kylie har vært cool, så kald og nå übercool igjen. Magasinet Elle har da også nylig døpt frøken Minogue til et «style icon».

2001 og alt det der.

Studentene stormer fra forelesningene for å rekke to ekstrajobber, Ole Gunnar Solskjær spiller på Manchester United, Ari Behn er forelsket som faen, krigen i Afghanistan herjer, Sovjet er nedlagt, og Tsjekko er også Slovakia, Osama bin Laden er visstnok rota til alt ondt, Kjell Magne Bondevik tror fortsatt på Gud, og i Australia nekter de flyktninger å komme inn. Hvem? Ikke Kylie, hun ligger på de uskyldige hitlistene. Verden er ond, men den vestlige verden nynner «Can't Get You Out of My Head». Kylie darling.

MODEN FOR KYLIE: En britisk avis mener Kylies suksess kommer av at hun ikke direkte er en skjønnhet, fordi hun har for store fortenner, men samtidig har tekke og en utrolig sexy rumpe, kombinert med sjarm, utstråling og at tida er moden for henne igjen. Verden er ond, men i Vesten har vi Kylie.
Hele Norges coronakart