Kylie - en disko-odyssé

CARDIFF (Dagbladet): Kylie Minogue er bare Kylie. I går turnéåpnet hun i Wales. 5000 i sin beste diskoalder fikk 90 minutter skreddersydd chartertur med Poco Loco-pop. Achtung Kylie, baby.

Vi ber alle som pådro seg stygg personlig jappegjeld for cirka 15 år siden om en ting: kom dere til Oslo Spektrum 31. mai. Bruk konserten som seinterapi der dere vil få oppleve 80-tallet ganger 2002, et freakshow i stål, stil og sex. Kylie har for øyeblikket et rosa nakkegrep både på Britney Spears og en.., la oss kalle henne Madonna. Hvis det betyr noe?

Kylie handler ikke om sang og musikk. Hun har en middelmådig stemme, men er pur underholdning satt i scene ved hjelp av det beste og verste som de popkapitalistiske kreftene kan oppdrive. Dans, action og Kylie erotica.

Pærestram

Kylie har 33 år på baken - en stump som hun spiller på fordi den er fast, pop og pærestram - og hun er i all sin iskalde Bik Bok-disko såkalt hot som en feber - la oss leke «Fever». På verdensbasis har hennes siste album solgt 4,5 millioner eksemplarer og i Norge lå hennes singelhit «Can't Get You Out of My Head» 23 uker på listene.

SPINNING AROUND - og i går kveld var det ikke snakk om «Save the Wales» eller noe annet politisk bla-bla. Damer på 40 hadde funnet fram 80-tallskolleksjonen og dratt med seg postjappen av en ektemann for å ha det gøy igjen. Det er lov.

Med Kylie «Step Back In Time» eller het den «I'm So Lucky»? Den som mange fikk en nær disko-opplevelse med den gang bankene kastet personlig kreditt etter deg og rock'n'rollen i Oslo ble byttet ut med utestedet Barock... «Please Stay».

CAT WALK - i lyseblått neonlys var den sceniske innpakningen, mens Kylie skiftet fra moteskapere til moteskaper, Dolce og Gabbana til Agent Provocateur... «Better the Devil You Know».

Det åpnet akkurat så bra som et kultshow av denne typen må, med en sakral intro tuftet på restene av filmmusikken «Sound of Music».

Døde Robocops

Deretter gikk sceneteppet opp. Fire dansere hang ned fra taket helkledd i sølv. Som døde Robocops. Det var bare å brette opp dressjakka og vise fram ftret igjen.

Opp fra down under kom Kylie fra Australia, iført en smekker rustning som sakte foldet seg ut slik at hun til slutt sto der i glitterminiskjørt og røde lepper... «Locomotion». Røde lepper for Gucci og hvermann.

JAPP: Alle er på fornavn medKylie fra Australia, i går kveld turnéåpnet hun i Cardiff, der 5000 tenåringer i alle aldre hadde blinkende hårbøyler og fikk oppleve 80-tallet igjen. Denne gangen pakket inn for forbrukerne anno år 2002. Jappa, dabba du.
DISKO-POP: «Et freakshow i stål, stil og sex», skriver vår anmelder om Kylie Minogues konsert i Cardiff i går kveld.