Kylie er som en god, australsk årgangsvin

Blir stadig bedre.

IKON: Etter 26 år med enorm variasjon av musikalske stilarter, føles de 11 nye sporene på Kylie Minouges nye plate nærmest som en liten tidsreise gjennom hver og en av dem. 
Foto: Parlophone
IKON: Etter 26 år med enorm variasjon av musikalske stilarter, føles de 11 nye sporene på Kylie Minouges nye plate nærmest som en liten tidsreise gjennom hver og en av dem. Foto: Parlophone Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Mens den ubestridte popdronningen Madonna utfordret etablerte rammer med sin tidvis svært seksualiserte feminisme, var Kylie Minogues første år preget av ufarlig tyggegummipop og et snilt «girl next door»-image.

Forskjellen mellom de to kunne med andre ord ikke ha vært mer tydelig, men den australske ungjenta skulle derimot raskt gro inn i en langt mer sexy og selvsikker rolle. Om enn ikke på like sjokkerende måte som sin ti år eldre konkurrent, men nok til å etterhvert finne veien inn i store deler av den samme fanbasen.

Tidsreise gjennom karrieren Til tross for enestående ikonstatus og utgivelser som fortsatt selger i bøtter og spann, tilhører Madonnas kreative høyde likevel nettopp denne tidlige perioden.

Kylie derimot, representerer på sin side en helt motsatt og framovervinklet utvikling. En ny musikalsk giv sparket i gang av «Light Years» og kanonsuksessen «Fever», via «Body Image», «Aphrodite» og nå senest hennes tolvte fullengder «Kiss Me Once».

Etter 26 år med enorm variasjon av musikalske stilarter, føles de 11 nye sporene nærmest som en liten tidsreise gjennom hver og en av dem. Denne gangen ikke bare godt hjulpet - men også produsert og skrevet i sin helhet av et variert lag med musikalske hjelpere. Minogue, som vanligvis selv pleier å være med i store deler av skriveprosessen, er denne gangen nemlig kun kreditert på étt spor - uten at dette på noen måte hindrer låtene i å fange selve essensen av 45-åringen som artist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer