Kylie følger i fotsporene til Märtha

Gir ut barnebok om det å være showgirl-prinsesse.

(Dagbladet.no): Den australske popstjerna Kylie Minogue skal ta fatt på en ny karriere. Hun skal gi ut en barnebok, som betegnende nok har fått tittelen «The Showgirl Princess», melder BBC.

Barneboka handler om sangerens eget liv og veien til suksess og berømmelse. Den er ment for barn i alderen fra seks år og oppover, og kommer ut i september.

Dermed følger Kylie, som fremdeles behandles for brystkreft, i fotsporene til popkollega Madonna og vår egen prinsesse Märtha.

Askepott-historie

Da Madonna kom med barneboka «De engelske rosene» var det en Askepott-historie satt i moderne rammer.

Boka ble utgitt for tre år siden, og handlet om fire venninner som hang sammen som erteris. Felles for dem var at de var misunnelige på ei nabojente, Binah.

«Hun var veldig, veldig pen... Hun var superflink på skolen... Hun var alltid snill mot alle... Men hun var trist... Hun hadde ingen venner, og overalt hvor hun kom, var hun alene», skrev Madonna.

Kongelig eventyrbok

FRA MIKROFON TIL PENN: Kreftsyke Kylie Minogue skal nå prøve seg som barnebokforfatter. Foto: Scanpix
FRA MIKROFON TIL PENN: Kreftsyke Kylie Minogue skal nå prøve seg som barnebokforfatter. Foto: Scanpix Vis mer

Vår egen prinsesse Märthe Louise ga ut eventyrboka «Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet». Märthas debutbok handlet om Kong Haakon, Dronning Maud og Kronprins Olav som kommer til Norge i 1905, og de oppdagelser kongefamilien gjør når Olav utforsker norske tradisjoner og væremåter.

Boka ble trykt i tre opplag på tilsammen 30 000 eksemplarer første året.

<B>ORDENTLIG PRINSESSE:</B> Prinsesse Märtha Louise debuterte med eventyrbok. Hun har også gjort suksess som eventyroppleser.