TILBAKE TIL NOBEL: Når Kylie Minogue gjester Nobelkonserten i desember, blir det for andre gang. Hun spilte også i 2007 da Al Gore og FNs klimapanel vant Nobels fredspris. Foto: Stella Pictures.
TILBAKE TIL NOBEL: Når Kylie Minogue gjester Nobelkonserten i desember, blir det for andre gang. Hun spilte også i 2007 da Al Gore og FNs klimapanel vant Nobels fredspris. Foto: Stella Pictures.Vis mer

Kylie Minogue til Nobelkonserten

Kylie Minogue topper lista over artister på årets Nobelkonsert. Der spiller hun sammen med blant andre Susanne Sundfør og Karpe Diem.

Den siste tida er det kommet stadig flere drypp om hvilke artister som skal spille på årets Nobelkonsert. Når Dagbladet i dag kan fortelle at Kylie Minogue skal toppe plakaten, er den musikalske menyen ferdigstilt.

- Jeg syns Minogue er blitt en enda bedre artist de siste årene. Hun har spilt inn veldig mange av sine favorittlåter med et orkester i Abbey Road, og med det orkesteret vi har, så passer det oss veldig bra, sier ansvarlig produsent Odd Arvid Strømstad i Eyeworks Dinamo, til Dagbladet.

Invitert tilbake Konserten holdes i Oslo Spektrum den 11. desember, i forbindelse med utdelingen av fredsprisen til Den Europeiske Union. Det er plass til omlag 6000 publikummere, og det er nå lagt ut nye billetter for salg.

SVENSK MUSIKK: Svenske Laleh skal spille på Nobelkonserten. Her fra minnekonserten etter 22. juli på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SVENSK MUSIKK: Svenske Laleh skal spille på Nobelkonserten. Her fra minnekonserten etter 22. juli på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Fra før av er det kjent at de norske artistene Susanne Sundfør og Karpe Diem, svenske Laleh og amerikanske Jennifer Hudson og Seal kommer til fredspriskonserten.

Når Minogue nå skal spille for Nobelvinneren, så vil det ikke være for første gang. Hun spilte nemlig også på Nobelkonserten i 2007, da prisen ble gitt til Al Gore og FNs klimapanel.

BRITISK MUSIKK: Den britiske artisten Seal skal også spilel på Nobelkonserten.Foto: AP/NTB Scanpix
BRITISK MUSIKK: Den britiske artisten Seal skal også spilel på Nobelkonserten.Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

- Er det litt uorginalt å invitere Minogue igjen?

- Vi har hatt om lag 120 artister på scenen gjennom hele konserthistorien. Det er flere av dem vi vurderer å invitere flere ganger, og jeg opplever ikke at det er uorginalt å gjøre det, svarer Strømstad.

- Dekker alle hjørner I tillegg til de allerede nevnte artistene, skal også R'n'b'-artisten Ne-Yo, de tre italienske popoperatenorene i Il Volo, belgiske Milow, 11-mannsorkesteret Fanfare Ciocarlia fra Romania og den portugisiske trioen OqueStrada, alle opptre i Oslo Spektrum.

NORSK BIDRAG 1: Folkejære Chirag og Magdi i Karpe Diem skal også spille i Oslo Spektrum. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NORSK BIDRAG 1: Folkejære Chirag og Magdi i Karpe Diem skal også spille i Oslo Spektrum. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- I og med at EU er vinneren, er det viktig å ha vinnere fra flere land og kulturer i Europa. Vi har jobba hardt for å dekke alle hjørnene i Europa, og det føler jeg vi har lykkes med, sier Strømstad.

Nobelkonserten er også kjent for å ha profilerte verter og vertinner. Årets arrangement er intet unntak.

NORSK BIDRAG 2: Susanne Sundfør skal dele scene med Kylie Minogue. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NORSK BIDRAG 2: Susanne Sundfør skal dele scene med Kylie Minogue. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Den er nemlig den amerikanske skuespilleren Sarah Jessica Parker (47), best kjent som «Carrie Bradshaw» i tv-serien «Sex og Singelliv», som er årets vertinne. Hun skal ledsages av Hollywood-kjekkasen Gerard Butler (43).

- Jeg er dypt beæret over å bli spurt om å være en del av denne betydningsfulle feiringen av menneskeheten, sa Butler da det ble kjent at han skal være vert for fredspriskonserten.

VERTINNE: Den amerikanske stjerna Sarah Jessica Parker skal lede Nobelkonserten sammen med Gerard Butler. Foto: AP/NTB Scanpix
VERTINNE: Den amerikanske stjerna Sarah Jessica Parker skal lede Nobelkonserten sammen med Gerard Butler. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer