Kylies mann

- Nick Cave har betydd alt for meg. Uten ham hadde jeg neppe overlevd som artist. Og så har jeg vært ganske forelsket i ham, forteller Kylie Minogue idet hun møter Dagbladets mann - noen timer før hun går på lufta med Claus Wiese.

- Hver gang jeg lar meg avbilde med en ny mann starter ryktene om at jeg har fått ny kjæreste, sier Kylie. Jason Donovan, Michael Hutchence og Nick Cave har alle vist seg sammen med Kylie. Og i går var det altså undertegnedes tur til å tre inn i rampelyset sammen med Kylie.

- Ja, nå begynner vel ryktene å gå om en ny norsk «boyfriend», smiler Kylie. Uten at forventningene tar sånn helt overhånd.

Alt for Nick

Når man ser gløden i Kylies ansikt idet hun begynner å snakke om Nick Cave synker forhåpningene til et rekordlavt nivå.

- Jeg er veldig betatt av ham. Både privat og karrieremessig har han betydd enormt mye for meg, sier Kylie med et sukk.
Kylie var såpestjernen og popbimboen som fikk troverdighet etter sin stormpopulære «Where The Wild Roses Grow»-duett sammen med Nick Cave.

- Jeg var med i min første tv-serie hjemme i Australia da jeg var ni, jeg har vært berømt siden jeg var 17, og man kan trygt si at jeg har vært gjennom mange faser i karrieren min. Men først nå skriver jeg mine egne sanger.

- I feel lucky, kommenterer divaen som fortsatt huskes for «I Should Be So Lucky». Denne legendariske 80-tallshiten ble Kylie tvunget til å deklamere som et dikt på en poesikveld for en tid tilbake.
- Til å begynne med var det helt jævli'. Nick (Cave, red.anm.) skulle lese noen av sine ting. Han ville at jeg skulle være med som publikummer. Plutselig fikk han ideen om at jeg måtte deklamere «I Should Be So Lucky»!

I sin hule hånd

- Min første tanke var at dette kom til å bli det pinligste øyeblikket i hele mitt liv, men til slutt klarte han å overtale meg. Og publikum, som besto av kjempeseriøse litteraturmennesker, omfavnet meg etterpå. Nick ble helt rørt. Jeg hadde alle i min hule hånd, smiler hun triumferende.

Sammen med Cave har hun skrevet låta «Soon» som blir å høre på hennes neste album.

De to kommer fra den samme byen i Australia, Melvin, men kjente ikke hverandre før Cave ville ha henne med på plata si.

- Det var et sjokk. Jeg kjente ikke til legenden Nick Cave i det hele tatt. Så før jeg skulle møte ham første gang måtte jeg smuglese biografien om ham.

Hitfabrikk

Mandag gir Kylie ut sitt nye album som simpelthen har fått tittelen «Kylie Minogue». Albumet skulle opprinnelig vært utgitt i september i fjor under tittelen «Impossible Princess».

- Men etter Dianas død måtte jeg bare glemme det navnet. Jeg bor bare et steinkast fra Kensington Palace i London, og hele opplevelsen av London på den tida gjorde at jeg bare måtte droppe den tittelen.

På 80-tallet var Kylie i klørne på den beryktede engelske produsenttrioen Stock Aitken & Waterman.
- De kalte selskapet for Hit Factory, og det var helt korrekt, for det var virkelig en fabrikk. Det er litt rart; ingen av de jeg jobbet med tidligere er i bransjen lenger, men jeg har overlevd, sier hun ettertenksomt.

Tenker på Michael

En av dem som ikke har overlevd popbransjen er Kylies tidligere kjæreste Michael Hutchence.

Undertegnede møtte Hutchence for nøyaktig ett år siden på det samme hotellet hvor Kylie nå holder hoff i Oslo.

- Rart å tenke på. Selv tenker jeg fortsatt mye på ham. Jeg trøster meg med at tida vil lege de fleste sår. Da er det verre for Paula Yates og deres lille datter. Mine tanker er hos dem.