Kylies nye image

Kylie Minogue er klar med sitt niende studioalbum, «Body Language». I går ble plata lansert med en stor konsert i London.

LONDON (Dagbladet): Samtidig opptrer hun med nytt image, mer som Brigitte Bardot. Det blir mye kroppsspråk.

I pressematerialet fra Kylie Minogues PR-folk legges det nesten like mye vekt på hvilke klær hun hadde på seg i går kveld som på å fortelle om musikken på den nye plata. Foran flere hundre pressefolk fra store deler av verden fortalte hun at hun lenge har beundret Brigitte Bardot som et sexsymbol, men også for hennes sosiale engasjement.

Sosialt engasjert

- Jeg er også opptatt av å hjelpe mennesker i nød og bidra med noe av det jeg har. Derfor er jeg barneambassadør og en støttespiller for en del hjelpeorganisasjoner. Jeg synes det er viktig å være sosialt engasjert.

Den sjarmerende artisten fra Australia, som solgte seks millioner eksemplarer av det forrige albumet, «Fever», har et stort apparat rundt seg som ordner med det meste, men hun beskriver samtidig seg selv som en kontrollfrik.

- Jeg har et team som sørger for at jeg ser bra ut. De siste fem åra er jeg stadig blitt mer fornøyd med meg selv. Det har med selvtillit å gjøre. Jeg må likevel være med på alt. Klarer ikke å la være, selv om jeg ofte sier til meg selv at jeg må bli flinkere til å delegere oppgaver. Hver dag er en utfordring. De siste seks ukene er gått med til å forberede showet her i London, forteller hun.

I Hammersmith Apollo i går kveld var det rigget opp 15 kameraer for å sikre opptak som kan sendes på tv og Internett verden over.

Beundrer Madonna

- Jeg skulle egentlig være skuespiller, men så ble jeg popartist. Nå synes jeg det er så gøy at jeg vil fortsette med det i all framtid. Jeg kan ikke si om det blir noe ekteskap eller barn med det første, men så er jeg også bare 35 år.

- Forbilder?

- Jeg beundrer Madonna og var stor fan av Prince i tenåra.

Om «Body Language» sier hun: - Jeg eksperimenterer mer med stemmen. Noen sanger minner om det jeg har gjort tidligere, men det er også noe helt nytt som vil overraske lytterne.

SOSIALT ENGASJEMENT: Kylie Minogue sier hun er opptatt av å ha et sosialt engasjement. For øvrig kan hun tenke seg å bli husket som prinsessen av popmusikken.