Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kylies rumpe er ingen kunst

Kanskje er popstjerna Kylie Minogues rumpe et kunstverk i seg sjøl, men den skal i hvert fall ikke henge på veggen.

Prestisjemuséet Royal Academy of Arts har hvert år en sommerutstilling. Et av bidragene i år var Dilek O\'Keeffes bilde Consumerism 2, der blant annet et bilde av Kylie Minogues rumpe er brukt.

Men nå har Royal Academy trukket bildet etter at sangerinnens advokater klaget, skriver nyhetskanalen BBC.

- Bildet er fjernet fra utstillingen fordi kunstneren har brutt rettighetslovene, sier ei talskvinne for Royal Academy til BBC.

O\'Keefe selv er sjokkert og skuffet, kanskje ikke rart etter at hun var så heldig å bli plukket ut blant tusenvis av innsendte arbeider.

- Jeg kan ikke forså hvorfor en global artist som Minogue føler seg truet av dette, sier O\'Keefe.

Verket hennes viser et tegneserieaktig bilde av Kylie, et bilde av Kylies rumpe samt ordet «Talent». På innsiden av Kylies tegnede hånd står det «Na na na na na», som er hentet fra verset til popstjernens kanonhit «Can\'t Get You Out Of My Head». O\'Keefe skal ha fått mye omtale for sitt bidrag til utstillingen.

Royal Academy ville ikke si om de reagerte på kunstnerens tegning eller bildet av rumpa. Uenigheten om rettighetslovene gjelder uansett bildet av rumpa, som er hentet fra videoen til «Spinning Around».

KYLIE HAR</B> ingen problemer med å vise deler av rumpa når hun opptrer.
BRUDD PÅ COPYRIGHT?</B> Justin Timberlake og Kylie på scenen sammen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media