DEBATT

Debatt: Dyrevelferd

Kyllingen skal ha et godt liv før den blir mat

Hvis du ønsker å spise trygg, sunn norsk kylling skal du vite at norsk kyllingproduksjon er regulert av et av verdens strengeste regelverk.

OPPTATT AV DYREVELFERD: - Vi som jobber i norsk kyllingnæring står på hver dag for å sikre kyllingen god dyrevelferd, skriver Margrethe Brantsæter, daglig leder i Norsk Fjørfelag, i dette svaret til veganer Kenneth Aar.
OPPTATT AV DYREVELFERD: - Vi som jobber i norsk kyllingnæring står på hver dag for å sikre kyllingen god dyrevelferd, skriver Margrethe Brantsæter, daglig leder i Norsk Fjørfelag, i dette svaret til veganer Kenneth Aar. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I sin kronikk 16. juni spør Kenneth Aar «Hvor jævlig vil vi at husdyr skal ha det?» Hans retorikk opprører oss som kjenner og jobber i norsk fjørfenæring. De fleste nordmenn godtar at produksjonsdyra skal bli til mat en dag. Vi forventer at dyra blir behandlet godt og har et liv verdt å leve før de slaktes. Vi som jobber i norsk kyllingnæring står på hver dag for å sikre kyllingen god dyrevelferd, som inkluderer god helse og mulighet til naturlig aktivitet som å strøbade, hakke, leke og utforske i god luft med tørt strø i trygge omgivelser.

I takt med ny kunnskap er næringen i kontinuerlig utvikling. Påstander som «kyllinger lever i sterile haller» er ikke sann. Heldigvis! Alle kyllinger i Norge får i dag halm, ramper og torv. Forskning viser at et slikt beriket miljø er positivt for kyllingens beinhelse og at de leker mer.

Hvordan kan vi ivareta dyrevelferden til enkeltindividet? Dette spørsmålet stilles av kyllingbønder, veterinærer, rådgivere, varemottakere, fôrselskaper, utstyrsleverandører og andre i næringen. Dyrevelferd avhenger nemlig av at alle i verdikjeden gjør jobben sin. Hver dag. Hele året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer