Kyllingsjokk i «Brennpunkt»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste dagene har avisene fortalt flere historier om blant andre vietnamesere som er tatt med flerfoldige kilo smuglerkjøtt ved svenskegrensa. Kjøttet er beregnet på butikker og restauranter i østlandsområdet, og smuglervirksomheten er godt organisert. Dette er saker som med jevne mellomrom dukker opp i media. De har ført til at mange er skeptiske til kjøttet de får i visse butikker og restauranter.

Prior-bløff

Men fjærfekjøttet til Prior har de fleste nordmenn følt seg trygge på. Dette angivelig sunne, hvite kjøttet som er lansert i store markedsføringsopplegg og i den nasjonalistiske skrytekampanjen Godt Norsk.

Etter gårsdagens sterke og sjokkerende dokumentar i «Brennpunkt» på NRK1 om den største norske kjøttsmuglerskandalen gjennom tidene, er det all grunn til å spørre om kjøttet Prior selger er så sunt likevel. Om Prior rett og slett har opptrådt totalt uansvarlig i sitt profittbegjær og solgt smuglerkjøtt som kan ha gjort hundrevis av nordmenn syke av campylobacter-bakterien?

Smuglerligaen som via foredlingsbedrifter i Mjøndalen og Tønsberg solgte smuglerkjøtt fra Ungarn og Østerrike videre til Prior, ble opprinnelig avslørt høsten 1998. TV-programmet i går dokumenterte smuglerhistorien i detalj. Det dreide seg om 450 tonn fjærfekjøtt, og en smuglermafia som attpåtil fikk 30 millioner i eksportstøtte for å kjøre kjøttavfall til Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer