Kynisk egotripp

Peter Berg går ukentlig i legefrakk i serien «Chicago Hope». I regidebuten «Very Bad Things» gir han seg i kast med parteringsscener og annen blodig moro. Han er ikke stø på hånden.

Og han er ikke stø med knyttneveslag, kniver, økser eller andre redskaper som her tas i bruk for å skape den påtenkte fest. Peter Berg er for tung på labben, kanskje for lett i hodet og åpenbart kynisk.

Mannen nekter seg ikke et eneste, grotesk virkemiddel i den svarte humors tjeneste, men han går berserk uten å finne balansen mellom komikk og drama og velter seg i gørr i et krampaktig forsøk på å være kulere enn Quentin Tarantino.

Kort sagt dreier det seg om et utdrikningslag i Las Vegas som går av hengslene, idet først en innleid stripper og deretter er hotellvakt omkommer på det voldsomste. Deretter den rene voldsgalopp, anført av skappsykopaten Boyd (Christian Slater). Slater er god til å spille tikkende bombe. Cameron Diaz er en ikke så verst kontrollfreak av en brud. Det er i regi og manus det halter.

Ingen problemer å se hvor herr Berg har tenkt vi skal le oss i hjel. Men han lider av sjangerforvirring og et kolossalt markeringsbehov.

BRYLLUPET FRA HELVETE: Fra h. Jon Favreau, Cameron Diaz, Daniel Stern, Christan Slater, Leland Orser og Jeremy Piven - de uheldige vinnere i kampen om rollene i «Very Bad Things».