- Kynisk, feigt og patetisk

Einar Lundes NRK-kolleger slår ring rundt «Mr. Dagsrevyen».

FÅR STØTTE: Den kjente og kjære Einar Lunde (67) slutter i Dagsrevyen etter 40 år som nyhetsanker etter konflikt med ledelsen, men får støtte fra mange profilerte NRK-kolleger.
FÅR STØTTE: Den kjente og kjære Einar Lunde (67) slutter i Dagsrevyen etter 40 år som nyhetsanker etter konflikt med ledelsen, men får støtte fra mange profilerte NRK-kolleger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Nyhetsanker Einar Lunde ble i går kalt inn på teppet hos NRK, etter at han i gårsdagens Dagblad gikk knallhardt ut mot ledelsen i statskanalen.

Lunde fortalte i artikkelen at NRK-sjefene nekter ham å fortsette med de betalte foredragsreisene til Sør-Afrika, som han har holdt på med siden 2002. Møtet endte med at Lunde fikk en skriftlig irettesettelse. Men kollegene i NRK slår ring rundt den populære ankermannen.

Svært mange i nyhetsavdelingen reagerer med oppgitthet og skuffelse over ledelsens behandling av Lunde.

- FeigtLunde sier til Dagbladet at han er glad for den overstrømmende støtten han har fått av venner og kolleger. Refsen fra ledelsen tar han til etterretning:

— Det er opp til NRK-ledelsen å reagere hensiktsmessig. Nå har de valgt å bruke denne reaksjonen, og det tar jeg til etterretning. Nå gleder jeg meg til å fortsette arbeidet videre med den utvidede Dagsrevyen, sier Lunde.

Tomm Kristiansen har for tida permisjon fra NRK, men skal tilbake i jobb for statskanalen i sommer. Han var den som hadde jobben som foredragsholder på turene i Sør-Afrika før Lunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer