Kynisk og fordømmende

Jeg måtte omtrent bæres frem og tilbake til toalettet i nesten to år. Olsen fremstiller dette som at jeg er bortskjemt.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Mitt hovedbudskap er mine egne erfaringer, skriver «HelseHilde». Faksimile Dagbladet 8. desember
SVARER PÅ KRITIKKEN: Mitt hovedbudskap er mine egne erfaringer, skriver «HelseHilde». Faksimile Dagbladet 8. desember Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELSE: Onsdag 8. desember trykket Dagbladet en kronikk om «selvutvika damer», et subjektivt innlegg skrevet av Tonje Olsen. Teksten hadde mange morsomme vinklinger, og bar tydelig preg av skribentens egen livserfaring. Det er å forvente når man skal være kritisk til temaer som handler om mennesker og livet. Man blir veldig lett farget av egen historie.

MIN HISTORIE har hun plukket opp i biter fra Trine Grungs blogg, der jeg går under navnet «HelseHilde». Jeg gjesteblogger om min personlige helsereise, og retter et kritisk lys mot legestanden og dens autoritære rolle. Hovedbudskapet er imidlertid mine erfaringer.

Å FREMSTÅ så kynisk, fordømmende og overfladisk som Tonje gjør i kronikken, viser meg at hun strever, og det synes jeg er leit å se. Å ha behov for å harselere med syke mennesker, og vise så tydelig misunnelse, skriker for meg høyere enn innholdet i kronikken. Ordene forsvinner liksom bak et annet budskap.

Jeg måtte omtrent bæres frem og tilbake til toalettet i nesten to år. Jeg hadde et hjerte som ikke slo i takt, og var sikker på jeg skulle dø hver kveld. Olsen fremstiller dette som at jeg er bortskjemt. Mine barn har en helt annen opplevelse av å ha en alvorlig syk mor. Min RA-diagnose var svært alvorlig, og medisinene tok nesten livet av meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer