Kysk blodsuger

Underholdende vampyraffære med påfallende mye følelser og påfallende lite sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Ønsker du deg noe desto mer dersom du ikke kan få det?

Svarer du ja på det spørsmålet, vil du kanskje se på «Twilight» som den mest erotiske filmromansen siden «Uskyldens tid». Svarer du nei, vil filmen framstå som et sneversynt argument mot sex før ekteskapet. I filmen begynner syttenåringen Bella (Kristen Stewart) på ny skole og forelsker seg i klassens peneste gutt, den mystiske Edward (Robert Pattinson). Men det blir snart klart at Edward har vært sytten år siden mellomkrigstida, og at han har gode grunner for ikke å være på skolen når sola skinner. Edward er vampyr, og om han er forelsket i Bella er han også trukket mot blodet hennes, og frykter for at han selv skal bli overmannet av blodtørst og overfalle henne han er glad i. For å unngå at villdyret våkner beholder de to klærne pent på gjennom hele filmen. Men det er andre vampyrer der ute som ikke er like fintfølende.

«Twilight» har forhekset jenter over hele verden fra tolvårsalderen og oppover. Filmen er basert på den første av Stephenie Meyers fire ungdomsromaner om Bella og Edward. Bøkene har hittil solgt i 25 millioner eksemplarer, filmen «Twilight» gikk rett til topps på kinolisten i USA i åpningshelga og en oppfølger basert på bok nummer to er naturligvis på trappene. Hvorfor har en vampyrfantasi som ifølge Meyer selv kom til henne i en drøm blitt en pandemi?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer