Kyss og klem til Depardieu

Gérard Depardieu klemte Maria Bonnevie, og han ga Wenche Foss et stort kyss på kinnet.

Den norske filmdivaen (spiller moren til Depardieu i filmen) så at horden med pressefolk som alle ville ha sin bit av den franske filmstjernen, ble voldsomt for Dina-filmens franske stjerne.

- Nå er det nok, nå skal jeg ta vare på deg, sa hun, og informerte pressen om at pressekonferansen var over.

Kyss på kinnet

Hun fikk et stort kyss på kinnet av Depardieu. Deretter bar det rett til Kjerringøy med hele følget, som skal spille inn Nordens dyreste film noensinne, «I am Dina», etter Herbjørg Wassmos bok «Dina».

Filmstjernen Depardieu gir storsatsingen mye oppmerksomhet i hele Europa, ikke minst da det ble kjent at bøndene på Kjerringøy ville desinfisere ham av frykt for munn- og klovsyke-smitte. Produsent Axel Helgeland sa at den saken har gjort at «alle i Frankrike» vet at Depardieu skal til Norge for å spille film.

Forstår bøndene

Bonden og vindyrkeren Depardieu (filmstjernen har egen gård) sier han forstår bøndene på Kjerringøy utmerket. Han gjennomgikk vanlig desinfiseringsprosedyre på Gardermoen, og sier det er helt normalt for bønder å være redd for dyrene sine.

- Jeg ville reagert på samme måte selv, sier han.

Til den store gruppen av internasjonale filmarbeidere på Kjerringøy har han også tatt med noen utvalgte produkter fra egen gård, men neppe med fare for munn- og klovsmitte.

- 400-500 flasker vin som er ganske bra, for å holde moralen oppe, fortalte han på den forkortede pressekonferansen i Bodø.

Til Kjerringøy for å dø

Mandag skal Gérard Depardieu kun spille en liten, men viktig nok scene. Han skal bare dø, og bli filmet i kisten, før det bærer tilbake til filminnspilling i Kambodsja mandag kveld eller tirsdag morgen. En knapp uke senere er han tilbake i Norge for å fortsette Dina-filmen.

Maria Bonnevie har hovedrollen, mens Gérard Depardieu er den mest profilerte skuespilleren i storfilmen til 121 millioner kroner. Produsentene bak filmen er svært fornøyde med at de har fått et stornavn som Depardieu med. Filmen har premiere i mars 2002, og håpet er å få den med i hovedprogrammet i filmfestivalen i Cannes.

Bonnevie og Depardieu

27 år gamle Bonnevie har møtt Gérard Depardieu en gang før, til leseprøve hjemme hos regissør Ole Bornedal. Hun er svært begeistret for sin mannlige motspiller.

- Han er så hyggelig, menneskelig og varm. Jeg er så glad for at han kommer hit, også fordi jeg vet han har stor kjærlighet for boken om Dina, sier Marie Bonnevie.

Moderne og erotisk

Skal man tro regissør Ole Bornedals utsagn om hvordan han vil lage filmen, får Bonnevie og Depardieu et tett samarbeide.

- Filmen skal være en stor erotisk opplevelse. Den skal være moderne, hurtig, voldsom, ond, poetisk og erotisk, sier Bornedal.

Marie Bonnevie sier hun går til rollen som «Dina» med begeistring, og med ærefrykt. Hovedrollen i Nordens største filmsatsing er hennes største utfordring noensinne. Hun kjenner igjen flere sider av Dina i seg selv.

- Jeg tror vi kan trenge en kvinneskikkelse som Dina i vår anorektiske tid.

Hun er en kvinne som tør å ta for seg, kjenne på kreftene sine. Hun har vært et forbilde for mange kvinner, sier hun.

(NTB)

GJENSYN: Gérard Depardieu og Maria Bonnevie fant tonen umiddelbart da den franske legenden ankom Bodø i dag.Foto: SCANPIX