Kyssende Barbie

Om du hører noen smaskelyder på Jennie Löfgrens første plate, er det fordi hun kysser mikrofonen mens hun synger.

popdame: - Målet mitt var at plata skulle være litt Tori Amos, Annie Lennox, Bjørk, i den gata der, forteller svenske Jennie Löfgren (24). Hennes to singler «Somewhere» og «Believe» har gjort det bra i nabolandet, og denne uka slapp hun debutalbumet «Meant To Be.»

- Har du klart det, synes du?

- Ja, jeg synes plata har blitt veldig bra. Noen ganger satt jeg i studioet nesten døgnet rundt, og jeg står inne for hvert eneste lille pip på plata. Jeg har gjort mitt beste.

I Sverige kjører plateselskapet hennes for tida en tv-reklame som proklamerer at Jennies debut «sammenfatter hvordan pop skal høres ut i 2002.»

«Om hon har rätt så ser det ut att bli ett riktigt skitår», skrev Aftonbladets anmelder.

- Enkelte musikkjournalister er kritiske bare fordi jeg har samarbeidet med Jörgen Elofsen. Han har jobbet med folk som Britney Spears og Westlife, og derfor står han på deres ut-liste. Men sånt kan jeg ikke ta hensyn til. Jeg har jo fått noen gode anmeldelser også, forteller Jennie.

Hun har jobbet med flere enn den kommerse Elofsen. Blant annet Gyllne Tiders Anders Herrlin og to av Madonnas samarbeidspartnere; Billy Steinberg og Rick Nowels. Sistnevnte ringte og inviterte henne til Los Angeles for tre år siden. Da var debutplata hennes egentlig så godt som ferdig, men Jennie ville ikke la denne sjansen gå fra seg.

- Jeg er veldig glad for at jeg jobbet videre med plata. I begynnelsen var jeg litt nervøs fordi Rick hadde jobbet med Madonna tidligere, men det gikk bra. Det var kult å synge i den samme mikrofonen som henne. Jeg måtte kysse den litt.

Hun var bare tolv år gammel da hun startet jentebandet Mirakel. De spilte coverlåter på fritidsklubbene. Rod Stewarts «Sailing» var et av glansnumrene.

- Det er noen som tror du er en Barbiedukke bare fordi du er en blond jente som driver med pop. Det er så mange fordommer. Men jeg bryr meg ikke om det. Jeg vet at jeg har jobbet hardt, og har skrevet og produsert musikken min selv. Jeg driver ikke med dette fordi jeg ønsker å bli gjenkjent på Ica, men fordi jeg elsker musikk.

På bildene i platecoveret sitter en nysminket Jennie på hesteryggen, mens det lange håret flagrer i vinden.

- Men du ligner litt på Barbie?

- Jeg kan jo ikke forsøke å se rar og stygg ut på bilder bare for å få respekt? Alle vil vel se bra ut på platecoveret sitt? Jeg er bare meg selv, og går ikke rundt og føler meg pen hele tiden.

Jennie Löfgrens album «Meant To Be» slippes denne uka.