Spellemann-kysset: Susanne Sundfør ble kysset av Raymond T. Hauger i Beglomeg under Spellemann-utdelingen i fjor. Foto: NTB scanpix
Spellemann-kysset: Susanne Sundfør ble kysset av Raymond T. Hauger i Beglomeg under Spellemann-utdelingen i fjor. Foto: NTB scanpixVis mer

Susanne Sundfør

Kysset Susanne Sundfør på Spellemann-showet Nå gjør han det igjen

Beglomeg-vokalisten smasker til med intervju.

Beglomeg-vokalist Raymond T. Hauger gjorde furore under fjorårets Spellemannpris-utdeling, både med en drøy takketale da bandet vant, og da han kysset Susanne Sundfør i det hun var på vei for å hente pris. Begge deler ble klippet fra tv-sendingen.

- Det var et nuss, ikke et ordentlig kyss, sa han seinere til Natt & Dag.

I et ferskt intervju i gratismagasinet gjør Spellemannpris-kysseren det igjen: kysser Sundfør.

Natt & Dag har fått Hauger til å intervjue Sundfør, som slipper sitt nye album «Music for people in trouble» 25. august.

Kysse-Reprise: Faksimile av Natt & Dag-coveret.
Kysse-Reprise: Faksimile av Natt & Dag-coveret. Vis mer

Blant annet sier hun at hun ikke er så mye med folk for tiden.

- Jeg har hatt mye behov for å være alene. Det har vart noen måneder nå faktisk. Først trodde jeg at det var en ny depresjon og at jeg var kjempedeppa.

Tomhetsfølelse

I et intervju med The Telegraph har Sundfør fortalt at hun opplevde nervøst sammenbrudd og depresjon etter «Ten Love Songs». Men hun sier at det er annerledes nå:

- Ja, nå går det fint. Men jeg fikk jo den uunngåelige tomhetsfølelsen da, men den er ikke så alvorlig. Jeg har bare ikke så lyst til å sosialisere.

I det siste har Sundfør tatt opp fotografering. Hun står selv bak alle bildene som er brukt på coveret til den nye plata.

Til klima-truede steder

- Det som jeg liker veldig godt med å ta bilder er at jeg kan distansere meg fra ting. Det blir nesten som meditasjon, sier hun til Natt & Dag.

Hun har fotografert mye under sine reiser i perioden mellom de to siste platene.

Sundførs miljøengasjement har fått henne til å oppsøke steder i verden som er truet av klimaendringene. Nord-Korea, Kina, Nepal og Brasil er blant landene hun har delt bilder fra på Instagram.

Blir det for dystre klimanyheter, gjelder det å få hodet over på noe annet:

- Jeg leste at store deler av Great Barrier Reef var erklært dødt nå og da tenkte jeg sånn nei faen, nå får jeg se litt Sex and The City så jeg får sove.

Her er video fra Susanne Sundførs konsert på Parkteateret i Oslo. Video: Jan Petter Hansen Film Vis mer Vis mer