Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

La deg forvirre og besnære

Oslobandet Haust roter med hodet ditt.

Foto: Lars Preus
Foto: Lars Preus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALBUM: Haust er et band som åpenbart ikke liker å sitte i ro på en stol. Deres konstante hamskifte taler den saken ganske tydelig. Første møte var mellom punk og black metal, etter det har de svirret mellom en rekke beslektede subsjangre.

«Bodies» er ikke noe unntak i så måte.

Bandet fremstår umiddelbart som mindre imøtekommende enn noensinne. Innledende «Static Attack» krenger umedgjørlig avgårde og sørger for at alt som smaker av harmoniske vendinger holdes på armlengdes avstand. Haust høres nesten ut som et The Stooges fulle på radioaktivt avfall før de segner om og forvitrer.

«Days» skjeler til den desperate og suggererende punken scenebrødrene Årabrot baler med. Platas udiskutable styrke åpenbarer seg når psykedeliaelementene virkelig begynner å gripe om seg rundt «Peephole Maze».

Haust er ikke for hvermansen, men de lager et rimelig fucked up sonisk tempel for de som våger å legge seg på kne og la seg forvirre og besnære av den smarte og kosmiske ulyden.

Hele Norges coronakart