La deg ikke skremme av PST-Janne

Politiet skremmer om DLD, skriver Marie Simonsen.

SKREMSELSPROPAGANDA: PST-sjef Janne Kristiansen prøvde å skremme livet av de folkevalgte under Stortingets høring om EUs datalagringsdirektiv (DLD).Foto: Torbjørn Grønning
SKREMSELSPROPAGANDA: PST-sjef Janne Kristiansen prøvde å skremme livet av de folkevalgte under Stortingets høring om EUs datalagringsdirektiv (DLD).Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De hadde det nesten i boks. Første runde i Stortingets høring om EUs datalagringsdirektiv gikk som smurt. Etter en time med toppene i politi og justis hadde ondskapen sneket seg inn i salen. Hvis ikke de folkevalgte åpner for en massiv dataovervåking av landets borgere, er vi alle i fare. Pedofile vil kunne operere fritt. Terrorister vil sprenge bomber på Oslo S. Voldtekter, organisert kriminalitet, ran, narko. Hvis vi ikke innfører DLD, er det ingenting som kan stoppe dem. Norge vil bli en frihavn for kriminelle.

PST-sjefen ble så revet med av sitt eget trusselbilde at hun gikk over til å prosedere. Hun begynte å snakke sakte for dramatisk effekt. Gjorde hun jobben sin riktig, ville vi slippe å få vite om farene som lurer. Janne Kristiansen så ut i høringsrommet, på medlemmene av Stortingets transportkomité, og spurte med malmfull røst: Tør dere si nei?

Jack Nicholson ble nominert til Oscar for sin brutale forsvarstale i "A few good men", hvor offiseren raste mot naive sivilister som ikke verdsatte at det var han som var den siste skanse mot barbariet. Stortingets høringssal er en annen scene, men kanskje forvekslet den gamle forsvarsadvokaten lovgiverne med en jury. De måtte ikke tillate seg luksusen å tenke prinsipielt, men være praktiske og realistiske. Høre på henne som visste bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer