La det bli mørkt!

For det var alt M83 manglet på dagens konsert.

SKJØNNSANG: Men mørket og svetten manglet under M83s konsert på Hove. Foto: Scanpix
SKJØNNSANG: Men mørket og svetten manglet under M83s konsert på Hove. Foto: ScanpixVis mer

||| TROMØYA (Dagbladet): Det skulle vært mørkt, men det var lyst. Det skulle vært nært, men det var fjernt. Det skulle vært svett, men det var solgangsbris.

Plasserings-
problem

Så skal det også sies at det ikke kan ha vært lett å finne et passende sted og tidspunkt for den franske synthartisten M83. Mannen bak, Anthony Gonzalez, er troende til å lage pompøs musikk man rett og slett ikke bør ha på en scene, men som han viste på sisteplata Saturdays = Youth kan han også skape perfeksjonert, drømmende Sofia Coppola-filmmusikk.

Nattklubb!
Men det var ikke den ømme Anthony som ankom scenen i synkende sol, det var et tremannssterkt M83 i klubbhumør.

Arbeidsvilje
Trommeslagene, levert av en trommis som hadde en ukomplisert, men dritgøy dag på jobben, satt som kokaininjeksjoner i ryggsøyla, og med hovedpersonen selv dansende rundt med gitaren og et kvinnemenneske med underskjønn sang leverte de et konsertsett som satte sine landsmenn i Justice i et særdeles dårlig lys.

Nattønske
Det eneste som manglet var at sola dro til pokker i vold og åskanten ved den altfor store Amfiscfenen lukket seg som speilkledte vegger, men akkurat det er vel oppgaver for mektigere institusjoner enn M83.