DEBATT

La dodøra stå ulåst

Når du bruker toalettet eller badet bør du ikke låse døra.

ÅPEN DODØR: En liten pris å betale for å sikre rask hjelp når det måtte bli nødvendig. Foto: Plainpicture / NTB Scanpix
ÅPEN DODØR: En liten pris å betale for å sikre rask hjelp når det måtte bli nødvendig. Foto: Plainpicture / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har filosofert lenge og endelig nådd denne konklusjonen.

For mange av oss er toalettet et fristed. Et rom for ro og ettertanke, en flukt fra hverdagens stress og mas. Et sted du kan nyte stillheten, samlene tankene dine, og skjemme deg selv litt bort. Jeg-tid, rett og slett. Jeg skjønner at det kan være fristende å låse døra for å sikre noen gode minutter. Men er disse fordelene nok til å veie opp for eventuelle ulemper? Nei, mener jeg.

De fleste ulykkene skjer i hjemmet, og det sleipe badegulvet er en stor syndebukk. Fall kan føre til skader eller besvimelse, og i verste fall kan enkelte pasienter ligge hjelpesløse med hjertestans. I slike situasjoner teller sekunder og minutter, og rask medisinsk hjelp er avgjørende. En låst dør vil hindre pårørende og helsepersonell i å komme til, og livsviktig behandling kan bli unødvendig forsinket.

Ulempene ved en åpen dør er derimot langt mindre alvorlige. Du risikerer at noen kommer busende inn og ser deg sittende på do eller naken i dusjen. Eller avslører deg i en annen kompromitterende geskjeft. En liten pris å betale for å sikre rask hjelp når det måtte bli nødvendig. (Dessuten skal du heller ikke undervurdere det amorøse potensialet i å ferske din kjære uten klær.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer