La du merke til detaljen? Kan ha funnet ukjent kobling mellom «Alene hjemme» og «Friends»

Fansen fryder seg.

ALENE HJEMME: Kevin McCallister, spilt av Macaulay Culkin, rigget huset med kreative feller for å stoppe innbruddstyvene i «Alene hjemme»-filmene. Flyttet Monica og Chandler inn i det samme huset 12 år etter?  Foto: NTB scanpix / Mary Evans Picture
ALENE HJEMME: Kevin McCallister, spilt av Macaulay Culkin, rigget huset med kreative feller for å stoppe innbruddstyvene i «Alene hjemme»-filmene. Flyttet Monica og Chandler inn i det samme huset 12 år etter?  Foto: NTB scanpix / Mary Evans PictureVis mer

(Dagbladet): Husker du sesongfinalen av «Friends» i 2004, da Monica og Chandler kjøper seg et hus i utkanten av New York?

Hvis du synes huset så kjent ut, er det ikke så rart. Ifølge 22 Vision er det nemlig blitt brukt før, i en annen, kjent publikumsfavoritt - nemlig «Alene Hjemme», de velkjente filmene fra 90-tallet med Macaulay Culkin i hovedrollen.

I en video har de satt sammen de merkelige sammentreffene, som tyder på at «Friends»-produsentene kan ha rotet gjennom arkivet og valgt å gjenbruke 14 år gamle «Alene hjemme»-opptak.

Svært like detaljer

HUSET: «Alene hjemme»-huset ble lagt ut for salg i 2011 av familien til jenta som oppdaget likhetene mellom sitt eget nabolag og nabolaget i «Friends». Foto: NTB scanpix / AP
HUSET: «Alene hjemme»-huset ble lagt ut for salg i 2011 av familien til jenta som oppdaget likhetene mellom sitt eget nabolag og nabolaget i «Friends». Foto: NTB scanpix / AP Vis mer

Det er altså i episoden der Chandler og Monica flytter inn i sitt nye hus i Westchester, New York, at de kjente omgivelsene dukker opp.

Flere detaljer er svært like: når paret kommer inn i sin nye stue, ser vi nabogarasjen gjennom vinduet. Den er blå, med hvitmalt panel i et rutemønster. Det samme er garasjen til naboen i «Alene hjemme».

Bygningene rundt ser også ut til å være de samme.

De merkelige sammentreffene fortsetter. For på døra til det blågrå nabohuset i «Friends» henger en krans. Akkurat som det gjør i «Alene hjemme». Resten av huset ser også bemerkelsesverdig likt ut.

Om det er helt identisk, kan du bedømme selv.

Kjente igjen utsikten

Det opprinnelige huset i «Alene hjemme», som Kevin McCallister fyller med utspekulerte feller, ligger i Winnetka, Illinois. Det skal ha vært ei jente som vokste opp i dette huset som kjente igjen omgivelsene rundt huset i «Friends»-scenen. Det sier daglig leder Brian Pocrass i 22 Vision til Realtor.com.

- «Friends» var et av favorittprogrammene hennes. Mens hun satt og så på det en dag, oppdaget hun at utsikten gjennom vinduet i serien var akkurat den samme som hun så gjennom sine egne vinduer, sier Pocrass til Realtor.com.

Brian Pocrass' teori er at regissøren av «Friends» har funnet bildene i et arkiv med ubrukte opptak, og ikke tenkt spesielt mye over hvor de egentlig kom fra.

Pocrass skal ha forsøkt å få tak i produsenter fra både filmen og tv-serien, men har ikke lykkes med å få bekreftet eller avkreftet at det faktisk er brukt opptak fra det samme huset og nabolaget.