Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Farida-saken:

La Farida få komme hjem til Norge

Vi kan ikke bruke så mye tid og ressurser på å holde ei uskyldig jente på 12 år utenfor vårt trygge fellesskap. La henne igjen få ta plass ved sin tomme skolepult på Dokka barneskole.

I HØYESTERETT: Farida-saken, som har pågått siden 2015, starter denne uken i Høyesterett. Videoen er fra 2015, hvor man møter skolekameratene på Dokka, som jobbet for å få utvisningsvedtaket omgjort. Video: Hans Arne VedlogVis mer Vis mer Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det en helt vanlig tirsdag for mange av oss. En vanlig hverdag med de vanlige gjøremål. Men dette gjelder ikke for ei jente på 12 år som akkurat nå sitter ensom, redd og veldig spent i en liten leilighet i Kabul. For henne er nemlig dagen i dag og morgendagen de mest avgjørende dagene i hennes liv.

Faridas sak behandles i Høyesterett denne uka. Foto: Privat
Faridas sak behandles i Høyesterett denne uka. Foto: Privat Vis mer

Denne jenta heter Farida Khurami og er fra tettstedet Dokka i Nordre Land kommune i Oppland.

Ei lita jente som i løpet av to helt vanlige hverdager denne uka, får sin skjebne i livet avgjort i de ærverdige lokalene til landets øverste domstol.

For nå skal Høyesterett behandle Utlendingsnemndas anke, og norske myndigheters tilsynelatende sterke ønske, om å slippe å ha denne lille jenta i landet vårt.

Jenta som bodde i nesten fire år på Dokka før hun den 14. februar 2015 ble utvist til et totalt fremmed land, hvor hun nå har levd i konstant frykt og ensomhet i over tre år.

Ei tapper jente som sammen med sin kjære mamma og pappa, har vunnet i både tingretten og lagmannsretten om retten til å bo i Norge.

Men hvor Utlendingsnemnda nekter å gi seg, i en rettsprosess som allerede har vart så alt for lenge.

Som et eksempel på unødvendig tidsbruk og særdeles lite respekt for «barnets beste» i denne saken så ble Utlendingsnemndas ankesak til Lagmannsretten utsatt i åtte(!) måneder fordi én(!) person hos Regjeringsadvokaten fikk omgangssyke(!).

Dette skjedde dagen før ankesaken skulle opp i Borgarting lagmannsrett.

Derfor, kjære Norge, la nå rettferdigheten skje fyllest. Vi kan ikke bruke så mye tid og ressurser på å holde ei uskyldig jente på 12 år utenfor vårt trygge fellesskap.

La Farida få komme hjem til Norge, og la henne igjen få ta plass ved sin tomme skolepult på Dokka barneskole. Den venter nemlig fortsatt på henne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!