Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Farida-saken:

La Farida få livet tilbake

Skal vi slå oss til ro med en slik avgjørelse? Nei, det kan vi ikke! Aldri! Denne behandlingen av Farida er rett og slett skammelig, uverdig og hjerteskjærende. Intet annet!

NEKTES: Hva skal vi egentlig med et oppegående rettsapparat når det er tilstrekkelig at en person i Utlendingsnemnda (UNE), helt på egen hånd, trosser rettsavgjørelsene i norske domstoler, og nekter Farida og foreldrene å komme hjem til Norge, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat
NEKTES: Hva skal vi egentlig med et oppegående rettsapparat når det er tilstrekkelig at en person i Utlendingsnemnda (UNE), helt på egen hånd, trosser rettsavgjørelsene i norske domstoler, og nekter Farida og foreldrene å komme hjem til Norge, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat Vis mer
Meninger

Da var det igjen klart for sommerferie for landets skoleelever. Herunder også for 7. trinn på Dokka barneskole. Der er det imidlertid et stort skår i gleden fordi skolepulten til deres kjære medelev, Farida Khurami, fortsatt står tom. Dette til tross for at hun og foreldrene har vunnet i alle landets rettsinstanser om retten til å få bo i Norge.

Men hva skal vi egentlig med et oppegående rettsapparat når det er tilstrekkelig at en person i Utlendingsnemnda (UNE), helt på egen hånd, trosser rettsavgjørelsene i norske domstoler, og nekter Farida og foreldrene å komme hjem til Norge. Ikke bare det, men den samme personen i UNE grunngir også dette med at sikkerhetssituasjonen i Afghanistan er stabil.

Hva er egentlig dette? Skal vi slå oss til ro med en slik avgjørelse? Der vi tror at tiden leger alle sår, og at snart er sikkert denne sønderknuste 12 år gamle jenta glemt av oss alle? Nei, det kan vi ikke! Aldri! Denne behandlingen av Farida er rett og slett skammelig, uverdig og hjerteskjærende. Intet annet!

Her må vår statsminister, vår regjering og våre partiledere ta tak i saken snarest mulig!

For vi legger nå grunnlaget for hva slags samfunn vi egentlig ønsker å ha i fremtiden, og der må rettssikkerhet, menneskeverd og «barnets beste» alltid spille en vesentlig rolle. Dette gjelder også for våre asylbarn.

Nå er det ingen tvil om at denne saken kan løses raskt, hvis man bare vil og legger godviljen til. La oss slippe flere rettssaker, som vil bli resultatet hvis dette blir stående, og løs heller saken politisk.

Dette kan gjøres ved at vår statsminister, justisminister, landets partiledere og UNE-direktør snarest mulig setter seg ned sammen og går gjennom saken. Der vil man forhåpentligvis raskt erkjenne at det har skjedd en saksbehandlingsfeil, og hvor konklusjonen må være at lagmannsrettens dom selvfølgelig skal være gjeldende.

Videre må det legges klare føringer på at slike saker, for all fremtid, ikke skal avgjøres av en nemndleder i UNE alene. Deretter må den samlede konklusjonen bli at Norge gir Farida og foreldrene opphold på humanitært grunnlag, noe allerede dommen i tingretten slo fast!

For nok er nok nå. Vis at Norge er et land som tar ansvar og retter opp i saker hvor staten gjør feil!

Derfor, en siste bønn til Norges statsminister, justisminister, landets partiledere og UNE-direktør, hent Farida hjem i sommer! Hun har lidd nok nå. La Farida få livet tilbake!