DEBATT

Trening i arbeidstiden:

La folk trene i arbeidstida

Er du ikke klar over at arbeidsgivere faktisk har plikt til å prioritere fysisk aktivitet? Det er trolig ikke den heller.

LØNNSOMT GODE: Arbeidsgivere som legger til rette for trening er også de mest attraktive i jobbmarkedet. Trening i arbeidstiden er et av de høyeste rangerte godene ansatte ønsker seg av sin arbeidsgiver, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
LØNNSOMT GODE: Arbeidsgivere som legger til rette for trening er også de mest attraktive i jobbmarkedet. Trening i arbeidstiden er et av de høyeste rangerte godene ansatte ønsker seg av sin arbeidsgiver, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Ble det lite trening og mye stillesitting foran PC-en i fjor? Er det fremdeles vanskelig å komme seg opp av sofaen? Da kan du kan sannsynligvis dele skylden med sjefen din. Samtidig har dere begge en interesse av å få deg i form. Det er nemlig lønnsomt.

Arbeidsmiljølovens paragraf 3–4 er krystallklar: «Arbeidsgiver skal, i tilknytning til det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet, vurdere tiltak for å fremme fysisk aktivitet blant arbeidstakerne». Få arbeidsgivere er klar over kravet, og myndighetene legger heller ikke til rette for at arbeidsgiverne skal følge det opp. Det går utover folkehelsen.

Stikk i strid med vår egen nasjonale selvoppfatning, viser undersøkelser at nordmenn faktisk er de slappeste i Norden. Dette er svært urovekkende. I fremtiden vil vi stå overfor enorme helsemessige og økonomiske utfordringer hvis denne trenden fortsetter.

Kun 32 prosent av den norske befolkningen tilfredsstiller anbefalingen fra Helsedirektoratet om 150 minutter med moderat aktivitet i uken, og kun 20 prosent tilfredsstiller anbefalingen om aktivitet som gir økt muskelstyrke to ganger i uken. Helsedirektoratet påpeker at nær 7 av 10 er inaktive.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer