Lå full på gulvet da han ble hyllet av kongen

Tomas Espedal om alkohol, tapt kjærlighet og kulturkuker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyttårsaften 2010 trekker kong Harald fram et sitat fra forfatter Tomas Espedal, og oppfordrer folk til «å bli større som menneske». Mens kongen taler ligger Espedal selv full på gulvet. Han har kjærlighetssorg, er deprimert og føler seg som det minste mennesket på jorda. Dette er én av flere personlige historier Espedal forteller i ukas BokPod.

Til Dagbladet forteller forfatteren at høytida det året var en av hans verste, og at hyllesten ikke kunne ha hjulpet på hans tungsinn.

- Jeg hørte ikke talen, jeg var full. Men selv om Gud hadde holdt en tale, hadde det ikke hjulpet, sier han.

Utleverende bøker Tomas Espedal er kjent for sine selvbiografiske og selvutleverende romaner, og har blant annet mottatt Kritikerprisen, Brageprisen og Gyldendalprisen for sine spesielle skildringer.

I ukas podkast byr forfatteren på flere sterke innblikk i eget liv.

Han forteller om sitt spesielle forhold til kjærligheten, om sin hang til å drikke mye alkohol og om anstrengt forhold til pressen.

Forelsket i sin bestemor «BokPod» ble lansert i mai og er et ukentlig, timelangt dybdeintervju med en kjent norsk forfatter du kan laste ned på Itunes eller spille av på Dagbladet.no. Intervjuet er gjennomført av tidligere Dagblad-journalist Hallgeir Opedal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.