La hun opp som skuespiller og kom ut av skapet i en og samme tale?

Jodie Foster skapte forvirring da hun mottok æres-Golden Globe.

(Dagbladet): Skuespiller og regissør Jodie Foster (50) mottok natt til mandag hedersprisen Cecil B. DeMille lifetime achievement award under Golden Globe-utdelinga. Det var en tydelig beveget Foster som takket for prisen, men umiddelbart etterpå var forvirringen komplett.

Talen kunne både tolkes som Foster la opp i filmbransjen, om som om hun for spontant og for første gang ville kommentere sin seksuelle legning.

- Mens jeg står her og skrifter fikk jeg en plutselig en trang til å si noe jeg aldri tidligere har klart å si offentlig. En erklæring jeg er litt nervøs for. Kanskje ikke så nervøs som publisisten min, eller hva, Jennifer? Men, som dere skjønner har jeg bare tenkt å si det. Høyt og stolt. Jeg kommer til å trenge deres støtte, sa Foster ifølge E! News til den eksklusive forsamlinga i Beverly Hilton Hotel.

Snudde Men så snudde hun på flisa.

- Jeg er... single. Jeg bare tøyser, sa Foster og fulgte opp med en bemerkning om det å leve i offentlighetens søkelys. Foster har vært verdensberømt siden hun debuterte i rollen som prostituert i «Taxi Driver» som 13-åring.

- Jeg kom ut allerede for tusen år siden, i steinalderen. I de falmede dagene da en skjør ung jente åpnet seg til venner, familie, kolleger og så gradvis til alle som kjente henne. Til alle hun møtte. Men nå, sies det, forventes det av alle kjendiser at de deler detaljer ved sitt privatliv med pressekonferanser, parfymelanseringer og realityshow, sa Foster.

- Hadde du vært en offentlig person siden du var et barn, hvis du selv måtte kjempe for et liv som føltes ekte og ærlig mot alle odds, da ville kanskje du også verdsatt privatlivet over alt annet, sa hun.

Gråt Foster begynte å gråte da hun takket sønnen, moren og en tidligere kjæreste. Deretter falt ordene som fikk en hel filmbransje til å tro at en de største skuespillerprofilene var i ferd med å forlate yrket, men i ettertid har hun klarert overfor pressen at hun snakket om at hun heller vil jobbe med sine egne kreative prosjekter enn å lage blockbustere.

- Jeg vil fortsatt fortelle historier. Det blir min skrift på veggen. «Jodie Foster var her.» Det er jeg fortsatt. Jeg vil bli sett, forstått, og ikke være så ensom, sa Foster ifølge LA Times.