Vil prioritere de svake: Den stramme økonomiske styringen i Halden må ikke gå ut over de svakeste, mener Dagfinn Stærk. Foto: Privat.
Vil prioritere de svake: Den stramme økonomiske styringen i Halden må ikke gå ut over de svakeste, mener Dagfinn Stærk. Foto: Privat.Vis mer

La ikke de svakeste lide

Halden kommune må betale tilbake gjelden uten at det går på bekostning av de svake.

Meninger

Når krybben er tom, bites hestene. Slik er det også i politikken. Halden kommune har 280 millioner i oppsamlet underskudd. Men i stedet for å bli opptatt av hvem vi skal legge skylden på for det som har vært, bør vi heller passe på at kommunens dårlige økonomi ikke går ut over de svakeste.

Gjeld skal betales tilbake, også kommunens. Derfor må Halden i flere år ha en meget stram økonomisk styring. Men innbyggernes - og politikernes - ønsker om å gjøre det ene og det andre forsvinner ikke av den grunn. Vi må vel kunne bevilge noen millioner ekstra både her og der? Og vi må vel kunne skjære ned litt her og der for raskere å få betalt ned gjelden? I en slik situasjon ønsker KrF å passe på at de svakeste ikke lider.

KrF vil heller øke eiendomsskatten for noen år for raskere å betale tilbake vårt underskudd enn å spare penger på de svakes bekostning. Og i den grad vi får handlingsrom til det, er det å opprette en helsestasjon for rusmisbrukere en prioritert oppgave for oss. Vi ønsker også å støtte opp om frivillige tiltak som har sosiale tilbud til utsatte grupper. Røde Kors, Frelsesarmeen og «Det grønne huset» er steder hvor mange får en håndsrekning til å takle sin hverdag.

Slike og lignende tiltak bør prioriteres og støttes opp om.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.