<strong>MAT:</strong>  Er viktig for livskvalitet. Foto: Kissen Møller Hansen, Scanpix Denmark
MAT: Er viktig for livskvalitet. Foto: Kissen Møller Hansen, Scanpix Denmark Vis mer

DEBATT

La kommunestyret spise eldrehjemsmaten

Det er mer enn pleie som skal til for å opprettholde eldres livskvalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi er mange som husker den eldre mannen i en Vestfold-kommune som offentlig tok til ordet for maten han fikk servert på sykehjemmet i kommunen for noen år siden. Han som gledet seg til får - i - kål og som fikk en puréaktig grå masse.

Løfter fikk han om bedre mat - men den gang ei.

Vi var mange som trodde at nå ville alt bli bedre. Dessverre ble det ikke slik.

I dag er det slik at 60 prosent av eldre som er brukere av kommunale helsetjenester er underernærte eller i ernæringsmessig risiko.

Riktig ernæring er viktig for å opprettholde god funksjonsevne og. Mat som er fristende tillaget og som er velsmakende sammen med en hyggelig ramme rundt måltidet og som er tilpasset den enkelte, bidrar til at inntaket av mat blir bedre.

Eldre og syke som mottar pleie- og omsorgstjenester har rett til et mat- og måltidstilbud som fremmer trivsel og livskvalitet. Dette er et ansvar som kommunene i hovedsak har ansvaret for.

Løfter i valgkampen blir ingen god næring - det gjelder å gå fra ord til handling.

Server gjerne kommunepolitikerne den maten som serveres kommunes eldre. Noen kommuner har gjort dette med hel. Mener vi den er god for de eldre så er den god for alle andre også.

Smaker den ikke - vis politisk vilje og foreta forbedringer. De eldre fortjener det. De trenger mer enn pleie for å overleve.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer