Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB scanpixVis mer

Cutters:

La kundene velge om de vil vaske håret

De siste dagene har det vært en debatt om den nye frisørkjeden Cutters. På en eller annen måte handler den nå om å pålegge kundene hårvask.

Meninger

De siste dagene har det vært en debatt om den nye frisørkjeden Cutters. På en eller annen måte handler debatten nå om å pålegge kundene hårvask. Dette er en misforståelse. La oss derfor gjøre det helt klart:

NHO er naturligvis imot tvungen hårvask av frisørkunder! Tvert imot: Vi er for frihet til å velge hvor man vil klippe seg og om man vil ha håret vasket eller ikke. Og NHO er for fri konkurranse!

I frisørbransjen har innlagt vann og en hårvaskeservant av smitte- og hygieneårsaker alltid vært en selvfølge. Å jobbe i skittent hår eller i hår som er full av stylingprodukter, er uhygienisk.

At noen velger å vaske håret hjemme og kommer til salongen med rent hår er selvsagt helt fint. Og like fint er det at frisørsalongen har mulighet til å vaske kundens hår om det er behov og ønske om det.

Frisørbransjen er en av håndverksbransjene med flest nyetableringer i Norge, med i snitt mellom 150 og 300 nye salonger årlig. Frisørene er gode konkurrenter som ønsker nye aktører og nye konsepter velkommen, og som vet å sette pris på ekte innovasjon. Bransjen har gjennom årtier utviklet en svært høy bransjestandard.

NHO mener at rammene for bedrifter må være helt tydelige og alle aktørene må konkurrere på like vilkår. Det vi har spurt Helse- og omsorgsdepartementet om er at forskriften om hygiene i salong klargjøres, slik at alle frisørbedrifter har like rammevilkår.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.