MÅNELANDING: Fredrik Værslevs malerier og Tiril Hasselknippes liggende objekter møter konkurranse fra Renzo Pianos ikoniske buetak, i Astrup Fearnley Museets utstilling «Ny norsk abstraksjon». En vellykket montering her oppleves som en utstillingsteknisk månelanding. Foto: ARVE RØD
MÅNELANDING: Fredrik Værslevs malerier og Tiril Hasselknippes liggende objekter møter konkurranse fra Renzo Pianos ikoniske buetak, i Astrup Fearnley Museets utstilling «Ny norsk abstraksjon». En vellykket montering her oppleves som en utstillingsteknisk månelanding. Foto: ARVE RØDVis mer

La meg være ung

Astrup Fearnley legger prestisje i å være en generasjonsdefinerende kraft. Men museet underkommuniserer sin egen historie.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Astrup Fearnley Museet løfter igjen en finger i været og kjenner på vinden blant unge norske kunstnere. For ganske nøyaktig sju år siden satte museet sammen utstillingen «Lights On», som viste en politisk og såkalt postkonseptualistisk orientering i samtidskunsten - det siste betyr noe i retning av at kunst lages med utgangspunkt i ideer snarere enn i kunstneriske medier, for eksempel maleri.

Siden en kunstnerisk generasjon regnes i sjuårssykluser, sånn omtrent, er det altså ikke annet å vente enn at man nå holder fram et nytt knippe eksempler, i en påstand om at pendelen har svinget til motsatt hold.

Resultatet er utstillingen med den konkretpoetisk anlagte tittelen «NN-A NN-A NN-A - Ny norsk abstraksjon»; 17 kunstnere født mellom 1976 og 1988, som ifølge museet er innblandet i et så ubeskjedent foretak som å «gjenoppfinne abstrakt kunst» (sitat museumsdirektør Gunnar Kvaran).

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn